Lettertype dyslexie
Nederlands

Familie Mol, de Mol staat er goed op

Burny Bos (auteur), Hans De Beer (illustrator)
+1
Familie Mol, de Mol staat er goed op
×
Familie Mol, de Mol staat er goed op Familie Mol, de Mol staat er goed op

Familie Mol, de Mol staat er goed op

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Moeder Mol-de Mol gaat elke morgen naar haar werk. Vader Mol-de Mol is thuis. Samen met de tweeling en hun snelle oma beleven ze allerlei avonturen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Gezin, Dagelijks leven
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Familie Mol, de Mol staat er goed op
Auteur
Burny Bos
Illustrator
Hans De Beer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789051169904 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De familie Mol-de Mol bestaat uit een vriendelijke, onhandige vader, een assertieve, werkende moeder, een tweeling en oma. In dit boekje worden de grappige belevenissen verteld, o.a. rond een verjaardag, een fietstocht en een kampeervakantie. De tekst is verdeeld in korte, afgeronde hoofdstukken en bestemd voor beginnende lezers, AVI-M4. Het lettertype is schreefloos en geschikt voor kinderen met dyslexie. De verhaaltjes zijn herkenbaar, de sfeer opgewekt, maar soms een tikje oubollig. Heel aantrekkelijk zijn de vele plaatjes die speels tussen de tekst staan. Er is veel op te zien ze zijn licht omlijnd en gekleurd in zachte tinten. Verzorgde uitgave: stevig wit papier, ruime bladspiegel en uitnodigende omslag en schutbladen. Oefenstof voor kinderen die ruim een jaar leesonderwijs hebben gehad, maar ook bruikbaar om voor te lezen aan kleuters. Vanaf ca. 7 jaar.

Familie Mol-de Mol staat er goed op

Het boek bestaat uit zeven korte verhalen met belevenissen van de familie Mol: mama en papa Mol, de tweeling Stoffer en Streep en oma. Het zijn stuk voor stuk herkenbare typetjes en prettige verhaallijnen met op het einde een onverwachte afloop. De tekeningen zijn heel aantrekkelijk en vullen de tekstjes prima aan. Het boek leent zich ook uitstekend tot voorlezen. Het lettertype is speciaal bedoeld voor kinderen met dyslexie, niveau AV1 M4. Een leuk boekje!


Over Burny Bos

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door KRO

Bernard Gerrit (Burny) Bos (Haarlem, 8 april 1944) is een Nederlandse producent, scenario- en kinderboekenschrijver. Ook werkte hij als acteur aan kinderprogramma's op radio en televisie mee.

Loopbaan

Tot 1974 was hij onder meer onderwijzer en leraar tekenen. Daarna was Bos werkzaam bij de AVRO-radio. In 1975 kreeg hij van de zilveren Reissmicrofoon jury een eervolle vermelding voor de Ko de Boswachtershow (radio) en in 1977 voor Radio Lawaaipapegaai. In 1981 gaf de jury voor de Zilveren Nipkowschijf een eervolle vermelding aan de televisieserie Lawaaipapegaai. In 1983 ontving hij de Zilveren Reissmicrofoon voor zijn gehele radio-oeuvre.

In de periode van 1977 tot 2004 heeft Bos meer dan 40 kinderboeken geschreven. Sommige boeken zijn uitgegeven in meer dan 20 landen.

Van 1984 tot 1989 was Bos hoofd van de jeugdafdeling van de VPRO. Onder zijn supervisie werden programma's als Theo en Thea…Lees verder op Wikipedia

Suggesties