Lettertype dyslexie
Nederlands

Familie Mol-de Mol viert feest

Burny Bos (auteur), Hans De Beer (illustrator)

Familie Mol-de Mol viert feest

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De familie Mol-de Mol bestaat uit vader, moeder, de tweeling Stoffer en Streep en oma. Moeder verdient het geld en vader zorgt voor de kinderen. Ze beleven allerlei herkenbare avonturen. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Gezin, Dagelijks leven
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
Familie Mol-de Mol viert feest
Auteur
Burny Bos
Illustrator
Hans De Beer
Taal
Nederlands
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2014 | Andere uitgaves
45 p. : ill.
ISBN
9789051161557 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De familie Mol-de Mol* bestaat uit vader, moeder, de tweeling Stoffer en Streep en oma. Moeder verdient het geld en vader zorgt voor de kinderen. Ze beleven dagelijkse avonturen, zoals een bezoek aan het zwembad, waar vader uit het water gestuurd wordt en een bezoek aan de tandarts, waar Stoffer een gaatje in zijn tanden heeft en bang wordt. Vader valt in slaap bij zijn eigen verjaardagsfeest en oma blijft met haar rolstoel in de sneeuw vastzitten en er moet hulp gehaald worden. Korte verhaaltjes over een herkenbare familie (enkele verhaaltjes komen sterk overeen met eerder gepubliceerde verhaaltjes). Elk verhaaltje kent een goede spanningsboog en bevat de nodige humoristische, zeer herkenbare situaties. Het taalgebruik is aangepast aan AVI-E4 en het lettertype alsmede de rustige bladspiegel maken het boekje geschikt voor kinderen met leesmoeilijkheden (dyslexie). De kleurrijke illustraties geven de tekst een extra dimensie (alleen de eerste illustratie brengt enige verwarring). De ti…Lees verder

Over Burny Bos

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door KRO

Bernard Gerrit (Burny) Bos (Haarlem, 8 april 1944) is een Nederlandse producent, scenario- en kinderboekenschrijver. Ook werkte hij als acteur aan kinderprogramma's op radio en televisie mee.

Loopbaan

Tot 1974 was hij onder meer onderwijzer en leraar tekenen. Daarna was Bos werkzaam bij de AVRO-radio. In 1975 kreeg hij van de zilveren Reissmicrofoon jury een eervolle vermelding voor de Ko de boswachtershow (radio) en in 1977 voor Radio Lawaaipapegaai. In 1981 gaf de jury voor de Zilveren Nipkowschijf een eervolle vermelding aan de televisieserie Lawaaipapegaai. In 1983 ontving hij de Zilveren Reissmicrofoon voor zijn gehele radio-oeuvre.

In de periode van 1977 tot 2004 heeft Bos meer dan 40 kinderboeken geschreven. Sommige boeken zijn uitgegeven in meer dan 20 landen.

Van 1984 tot 1989 was Bos hoofd van de jeugdafdeling van de VPRO. Onder zijn supervisie werden programma's als Theo en Thea…Lees verder op Wikipedia

Suggesties