Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Fab : beroemd zijn, wat heb je daarvoor over?

Caja Cazemier (auteur)
+1
Fab : beroemd zijn, wat heb je daarvoor over?
×
Fab : beroemd zijn, wat heb je daarvoor over? Fab : beroemd zijn, wat heb je daarvoor over?

Fab : beroemd zijn, wat heb je daarvoor over?

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Wende heeft een bekende moeder, wat vaak leuk is, maar soms ook niet. Kim wil beroemd worden met vloggen, om aan de financiële problemen thuis te ontkomen en Senna wil dolgraag topzwemster worden. In de brugklas raken de meiden bevriend. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Fab : beroemd zijn, wat heb je daarvoor over?
Auteur
Caja Cazemier
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2018
184 p.
Aantekening
ondertitel ontleend aan omslag
ISBN
9789021678580 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wende is de dochter van een bekende presentatrice en weet wat het betekent om een beroemde moeder te hebben. Het heeft hele leuke kanten maar Wende ziet ook dat er minpunten zijn. De vader van Kim is net failliet gegaan, waardoor haar familie de komende tijd met veel minder geld rond moeten komen. Kim wil uit de ellende komen door beroemd te worden met vloggen. Senna is een prima zwemster en droomt ervan om ooit een groot kampioen te worden. De drie ca. 13-jarige meiden raken bevriend in de brugklas en ontdekken langzamerhand wat er echt belangrijk is in het leven. Hun karakters worden heel verschillend neergezet maar toch hebben ze alle drie iets gemeen: het zijn doorzetters. Ze leren uiteindelijk veel van elkaar en ieder trekt na een halfjaar brugklas zo haar eigen conclusie. Het is niet alles goud wat er blinkt! Dit lekker lezende boek van de populaire auteur is prima geschikt voor meiden vanaf ca. 12 jaar.

Over Caja Cazemier

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Baeke

Caja Cazemier (Spijkenisse, 5 september 1958) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken.

Biografie

Caja Cazemier groeide op in Groningen en woont in Leeuwarden. Na de middelbare school studeerde ze Nederlandse taal- en letterkunde. Tijdens haar studie besteedde ze veel aandacht aan jeugdboeken. Ze schreef een scriptie met als titel: Gemengde gevoelens. Jeugdliteratuur voor meisjes in de puberteit. Na haar studie werkte Cazemier twaalf jaar als lerares Nederlands. Sinds 2002 besteedt ze al haar tijd aan het schrijven van boeken.

Cazemier schrijft voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar. Haar verhalen gaan vrijwel allemaal over onderwerpen waarmee jongeren op die leeftijd mee te maken kunnen hebben: de brugklas, verliefdheid, seksualiteit, alcohol, drugs en lachgas, online daten, sociale media, depressie, uitgaansgeweld, loverboys, online pesten, gescheiden ouders, rouwverwerking, enzovoort. Het zijn realistische …Lees verder op Wikipedia