Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Split second

Caja Cazemier (auteur)
+1
Split second
×
Split second Split second
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Thijs (15) heeft net als zijn vrienden altijd een mes op zak, om zichzelf te beschermen. Wat er zou kunnen gebeuren als je het ook écht gebruikt, daar denkt hij niet over na. Tot het te laat is… Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Split second
Auteur
Caja Cazemier
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, copyright 2023
237 p.
ISBN
9789021684055 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een spannende young-adult roman over de 15-jarige Thijs, een doodnormale jongen met een doodnormaal leven. Zijn vrienden hebben allemaal een mes op zak, en dus is dat voor Thijs ook vanzelfsprekend. Een mes draag je om jezelf te beschermen. Wat er zou kunnen gebeuren als je het ook écht gebruikt, daar denkt Thijs niet over na. Tot het te laat is… Ineens is hij een crimineel. Politie, jeugdgevangenis, reclassering, schaamte en schuldgevoel, het komt allemaal voorbij. Thijs is in shock. Van het ene op het andere moment is hij in een nachtmerrie beland waar hij zelf weer uit moet zien te komen. In hedendaagse, vlotte stijl geschreven. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar. Caja Cazemier (Spijkenisse, 1958) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef vele boeken. Voor dit boek sprak ze met een kinderrechter, een rechercheur, iemand van de jeugdreclassering en een jonge dader.

Over Caja Cazemier

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Baeke

Caja Cazemier (Spijkenisse, 5 september 1958) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken.

Biografie

Caja Cazemier groeide op in Groningen en woont in Leeuwarden. Na de middelbare school studeerde ze Nederlandse taal- en letterkunde. Tijdens haar studie besteedde ze veel aandacht aan jeugdboeken. Ze schreef een scriptie met als titel: Gemengde gevoelens. Jeugdliteratuur voor meisjes in de puberteit. Na haar studie werkte Cazemier twaalf jaar als lerares Nederlands. Sinds 2002 besteedt ze al haar tijd aan het schrijven van boeken.

Cazemier schrijft voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar. Haar verhalen gaan vrijwel allemaal over onderwerpen waarmee jongeren op die leeftijd mee te maken kunnen hebben: de brugklas, verliefdheid, seksualiteit, alcohol, drugs en lachgas, online daten, sociale media, online pesten, uitgaansgeweld, loverboys, gescheiden ouders, samengestelde gezinnen, depressie, rouwverwerking, enzovoort…Lees verder op Wikipedia