Boek
Nederlands

Kwie kwie kwie kwie kwie : een boek vol vogelverhalen

Camilla Dreef (auteur), Liset Celie (illustrator)
+1
Kwie kwie kwie kwie kwie : een boek vol vogelverhalen
×
Kwie kwie kwie kwie kwie : een boek vol vogelverhalen Kwie kwie kwie kwie kwie : een boek vol vogelverhalen

Kwie kwie kwie kwie kwie : een boek vol vogelverhalen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In ongeveer veertig verhalen vertelt de biologe en van televisie bekende vogelaar over bijzonderheden, gedrag, uiterlijk, de vogeltrek en de bedreiging van vogels. Daarbij komen veel vogelsoorten voorbij, van spreeuw tot bijeneter en van zwarte specht tot kraanvogel. Met veel kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Vogels
Titel
Kwie kwie kwie kwie kwie : een boek vol vogelverhalen
Auteur
Camilla Dreef
Illustrator
Liset Celie
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds, © 2018
200 p. : ill.
ISBN
9789057124808 (hardback)
Plaatsingssuggestie
598.3 (SISO) Vogels (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur is biologe, enthousiast vogelaar, ambassadeur van de Vogelbescherming en o.a. bekend van de tv-programma's Binnenstebuiten en In de ban van de Condor. Na een uitgebreid voorwoord, waarin ze o.a. vertelt hoe zij al jong in vogels geïnteresseerd raakte, beschrijft ze vele vogelsoorten aan de hand van anekdotes uit haar leven. In de tuin bij haar ouders, op vakantie, later met haar vriend, tijdens studie of onderzoeken, of op straat en in de grachten van Amsterdam. Van spreeuw tot bijeneter en van zwarte specht tot kraanvogel komen in ca. veertig verhalen de bijzonderheden, gedrag, uiterlijk, de vogeltrek en de bedreiging van vogels door de mens, aan de orde. De tekst staat in spreektaal en leest vlot. Eigentijdse, vaak grappige kleurentekeningen van de besproken vogels begeleiden de tekst. De informatie is niet diepgaand, waardoor een vogelgids nodig is om er zelf op uit te trekken. Wel een erg leuk leesboek, geschreven door een vrolijke vogelaar. Een aantrekkelijke stimulans …Lees verder

Over Camilla Dreef

CC BY 4.0 - Foto van/door G.Lanting


Camilla Dreef (Amstelveen, 21 november 1989) is bioloog, onderzoekster, vogelaar, tv-presentatrice, schrijfster en ambassadeur voor Vogelbescherming Nederland.

Studie

Camilla presenteert zichzelf als een natuurmeisje. Vroeger was ze al graag met natuur bezig, bijvoorbeeld in de vorm van werkstukken over natuuronderwerpen zoals kolibries of door te vissen en te wandelen op gezinsvakanties. Thuis werd dit gestimuleerd, vuile kleren waren geen probleem. Haar studie heeft ze gedaan aan de Universiteit van Amsterdam: een bachelor Bèta-gamma met major biologie, gevolgd door een master ecologie en evolutie. Tijdens haar studie heeft ze met GPS onderzoek gedaan naar kleine mantelmeeuwen en lepelaars en heeft ze stage gelopen bij de Vogelbescherming.

Televisie

Ze is ook te zien op televisie en internet, vooral in het tv-programma BinnensteBuiten en op haar vlog over het Haringvliet. In …Lees verder op Wikipedia