Hoofdaanklager Skoerov van de Moskouse recherche gelooft de officiële versies over de dood van de zoon van de Zweedse ambassadeur niet, maar gaat uit van moord en gaat ondanks tegenwerking van boven stug door met zijn onderzoek.
Titel
De handelaar / Grebe & Leander
Auteur
Camilla Grebe Paul Leander-Engström
Vertaler
Adri De Jong
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Handlaren från Omsk
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2018
381 p. : kaart
ISBN
9789026341977 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de zoon van de Zweedse ambassadeur in Rusland dood wordt aangetroffen in de residentie met een zwaargewonde callgirl naast zich, gaan zowel de Russische als Zweedse autoriteiten uit van een zelf ingespoten overdosis heroïne. Hoofdaanklager Skoerov gelooft dit niet, net zomin als zijn overijverige assistent Anton. Daarom raadt Skoerov zijn vriend, de Zweed Tom Blixen, aan te solliciteren bij het Russische Maratech, een bedrijf dat defensiematerieel vervaardigt en er in handelt, onder andere met een groot Zweeds bedrijf. Door de Zweden aan Rusland geleverde ultramoderne wapens zijn bij terroristen in Somalië aangetroffen. Skoerov vermoedt een verband met de moord. Dit is het tweede deel* van de trilogie ‘Moskou Noir’, dat een prachtig inkijkje geeft in het leven in het Moskou aan het begin van de 21e eeuw. Daarnaast is het een spannend en boeiend verhaal met veelkleurige en intrigerende personages. Corruptie tiert welig en integere personen hebben het vaak zwaar, ook al omdat de FSB…Lees verder

Over Camilla Grebe

CC BY 3.0 - Foto van/door Juliaholke

Camilla Christina Grebe (Enskede, 20 maart 1968) is een Zweeds schrijfster.

Biografie

Grebe werd in 1968 als Camilla Christina Eriksson geboren in Enskede en groeide op in Älvsjö, Stockholm. Grebe behaalde een Civilekonom-graad op de Handelshogeschool van Stockholm. Na haar studies richtte ze de audioboekenuitgeverij Storyside op, werkte als marketingmanager bij Lernia AB en was CEO bij een van Vin & Sprit’s dochterondernemingen.

Carrière

In 2009 debuteerde Grebe met de detectiveroman Någon sorts frid die ze samen met haar zus Åsa Träff schreef. Het was het eerste boek in de Siri Bergman-serie, daarna volgden nog vier delen. Twee romans uit de serie werden genomineerd voor de Zweedse literatuurprijs bästa svenska kriminalroman, Bittrare än döden in 2010 en Innan du dog in 2012.

Van 2013 tot 2016 schreef ze samen met …Lees verder op Wikipedia