Na de dood van haar man wordt een jonge psychologe in Stockholm gevolgd en gei͏̈ntimideerd door een vreemde; als een van haar clie͏̈nten sterft, stelt de politie een onderzoek in.
Titel
Vredig
Auteur
Camilla Grebe Åsa Träff
Vertaler
Mieke Desmet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Någon sorts frid
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2010
341 p.
ISBN
9789044615234 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De verschijning van een Scandinavische literaire thriller van nieuwe auteurs schept altijd verwachtingen. Dit is zo’n boek, geschreven door twee zusjes, van wie er een psychologe is. Dat is ook te merken aan het verhaal: psychologe Siri Bergman heeft een praktijk in het centrum van Stockholm, waar ze met een aantal collega’s werkt. Siri woont in een zomerhuisje in een verlaten gebied bij Stockholm. Daar probeert ze de dood van haar man Stefan, omgekomen bij een duikongeluk, te verwerken. Siri’s cliënten spelen een grote rol in het verhaal: een man met gruwelijke dwanggedachten, een vrouw met eetstoornissen en de jonge Sara, die zichzelf snijdt en een lang psychiatrisch verleden heeft. Het verhaal is in de ‘ik vorm’ geschreven en wordt afgewisseld door de gesprekken die Siri met haar cliënten heeft. Siri krijgt het gevoel dat iemand haar volgt en altijd in de gaten houdt. De dood van Sara, die op Siri’s terrein wordt gevonden, is voor de politie reden tot een onderzoek. Meer en meer bl…Lees verder

Over Camilla Grebe

CC BY 3.0 - Foto van/door Juliaholke

Camilla Christina Grebe (Enskede, 20 maart 1968) is een Zweeds schrijfster.

Biografie

Grebe werd in 1968 als Camilla Christina Eriksson geboren in Enskede en groeide op in Älvsjö, Stockholm. Grebe behaalde een Civilekonom-graad op de Handelshogeschool van Stockholm. Na haar studies richtte ze de audioboekenuitgeverij Storyside op, werkte als marketingmanager bij Lernia AB en was CEO bij een van Vin & Sprit’s dochterondernemingen.

Carrière

In 2009 debuteerde Grebe met de detectiveroman Någon sorts frid die ze samen met haar zus Åsa Träff schreef. Het was het eerste boek in de Siri Bergman-serie, daarna volgden nog vier delen. Twee romans uit de serie werden genomineerd voor de Zweedse literatuurprijs bästa svenska kriminalroman, Bittrare än döden in 2010 en Innan du dog in 2012.

Van 2013 tot 2016 schreef ze samen met …Lees verder op Wikipedia