Boek
Nederlands

Gouden kooi

Gouden kooi

In de reeks:
Als Faye van haar man, een succesvol ondernemer, hoort dat hij wil scheiden, neemt ze subtiel wraak.
Onderwerp
Faye (personage)
Titel
Gouden kooi
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
En bur av guld
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2020 | Andere uitgaves
365 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door: Zilveren vleugels
ISBN
9789044360004 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 300 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Zweedse Faye voelt dat ze haar man, succesvol ondernemer Jack, niet meer kan boeien en denkt veel terug aan vroeger, aan de tijd toen ze Matilda heette, maar ook hoe ze Jack leerde kennen toen ze op de Handelsdagschool zat. Ze was drijvende kracht in het bedrijf dat hij met een vriend naar een idee van haar startte, maar na de geboorte van dochter Julienne moedigde hij haar aan te stoppen met werken. In gemeenschap van goederen getrouwd, veranderde hij dat in huwelijkse voorwaarden en beloofde haar mondeling goed voor haar te zullen zorgen. Maar als ze hem, voor haar totaal onverwacht, betrapt met een jongere, slanke vrouw, wil hij van haar scheiden. De schok is groot, maar daarna voelt ze vrijheid en gesteund door haar beste vriendin neemt ze wraak. De bekende Zweedse auteur (1974) van vaak tv-verfilmde misdaadromans, waagt zich nu aan een tweeluik psychologische thrillers, waarvan dit de goed vertaalde eerste is. Die leest als een trein, is heel spannend door een uitstekende plot…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties