Boek
Nederlands

IJsprinses

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
+1
IJsprinses
×
IJsprinses IJsprinses

IJsprinses

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
In de reeks:
Genre:
In een Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een mooie jonge vrouw gevonden in de badkuip van haar zomerhuis. Haar jeugdvriendin en een politie-inspecteur hebben hun twijfels over de doodsoorzaak.
Titel
IJsprinses
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Isprinsessan
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2017 | Andere uitgaves
357 p.
ISBN
9789026333873 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een winterse dag, waarop het zo koud en ijzig is als dat alleen maar voorkomt in Scandinavische thrillers, in een noordelijk en afgelegen Zweeds kustplaatsje, treft een klusjesman het levenloze lichaam aan van Angelia. Alles wijst erop dat de jonge vrouw zelfmoord pleegde door haar polsen door te snijden in haar badkuip. De scène wordt beschreven op de zakelijke, koele en toch ook poëtische wijze waarop de Scandinaven blijkbaar het patent hebben: "Het huis was leeg en verlaten. De kou drong door tot in alle hoeken en gaten. In de badkuip had zich een dun vlies ijs gevormd. Zij had een blauwige tint gekregen. Zoals ze daar lag, vond hij haar net een prinses. Een ijsprinses."

Erika Falck, een schrijfster die na de dood van haar ouders naar haar geboorteplaats is teruggekeerd, wordt eveneens geconfronteerd met de dood van Angelia, die haar jeugdvriendin was. Vanuit het standpunt van Erika wordt teruggeblikt op hun gemeenschappelijk verleden, wat ook aanleiding geeft tot een ont…Lees verder
In het Zweedse kustplaatsje Fjällbacka wordt het lijk van een mooie, jonge vrouw gevonden in de badkuip van haar zomerhuis. Zelfmoord? Haar jeugdvriendin en de politie-inspecteur, tussen wie een warme relatie opbloeit, denken toch aan moord. Pas nadat een tweede slachtoffer is gevallen, beginnen de contouren van een dader en van een aanleiding binnen de dorpsgemeenschap uit een ver verleden zich af te tekenen. Een in een kleine kring spelende speurdersroman met een plot waarvan de wortels in het verleden liggen. Heel onderhoudend verteld in een vaak wat naïeve stijl, gekruid met romantische ontwikkelingen tussen de hoofdpersonen. Debuut van de Zweedse schrijfster Camilla Läckberg (1974). Eerste deel in een reeks rond inspecteur Patrik Hedström en schrijfster Erica Falck. Kleine druk.

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties