Boek Nederlands

IJsprinses

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
+1
IJsprinses
×
IJsprinses IJsprinses

IJsprinses

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
Genre:
In de reeks:
In een Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een mooie jonge vrouw gevonden in de badkuip van haar zomerhuis. Haar jeugdvriendin en een politie-inspecteur hebben hun twijfels over de doodsoorzaak.
Titel
IJsprinses
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Isprinsessan
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2017
357 p.
ISBN
9789026333873 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves), Frans
E-boek: Nederlands
Grote letter: Nederlands
Dwarsligger: Nederlands
Daisy: Nederlands

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een winterse dag, waarop het zo koud en ijzig is als dat alleen maar voorkomt in Scandinavische thrillers, in een noordelijk en afgelegen Zweeds kustplaatsje, treft een klusjesman het levenloze lichaam aan van Angelia. Alles wijst erop dat de jonge vrouw zelfmoord pleegde door haar polsen door te snijden in haar badkuip. De scène wordt beschreven op de zakelijke, koele en toch ook poëtische wijze waarop de Scandinaven blijkbaar het patent hebben: "Het huis was leeg en verlaten. De kou drong door tot in alle hoeken en gaten. In de badkuip had zich een dun vlies ijs gevormd. Zij had een blauwige tint gekregen. Zoals ze daar lag, vond hij haar net een prinses. Een ijsprinses."

Erika Falck, een schrijfster die na de dood van haar ouders naar haar geboorteplaats is teruggekeerd, wordt eveneens geconfronteerd met de dood van Angelia, die haar jeugdvriendin was. Vanuit het standpunt van Erika wordt teruggeblikt op hun gemeenschappelijk verleden, wat ook aanleiding geeft tot een ont…Lees verder
In het Zweedse kustplaatsje Fjällbacka wordt het lijk van een mooie, jonge vrouw gevonden in de badkuip van haar zomerhuis. Zelfmoord? Haar jeugdvriendin en de politie-inspecteur, tussen wie een warme relatie opbloeit, denken toch aan moord. Pas nadat een tweede slachtoffer is gevallen, beginnen de contouren van een dader en van een aanleiding binnen de dorpsgemeenschap uit een ver verleden zich af te tekenen. Een in een kleine kring spelende speurdersroman met een plot waarvan de wortels in het verleden liggen. Heel onderhoudend verteld in een vaak wat naïeve stijl, gekruid met romantische ontwikkelingen tussen de hoofdpersonen. Debuut van de Zweedse schrijfster Camilla Läckberg (1974). Eerste deel in een reeks rond inspecteur Patrik Hedström en schrijfster Erica Falck. Kleine druk.