Boek Nederlands

Leeuwentemmer

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
+1
Leeuwentemmer
×
Leeuwentemmer Leeuwentemmer

Leeuwentemmer

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
Genre:
In de reeks:
Inspecteur Patrik Hedström en zijn team onderzoeken de verdwijning van een jong meisje terwijl zijn vrouw, schrijfster Erica Falck, een oude familietragedie ontrafelt.
Titel
Leeuwentemmer
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Lejontämjaren
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2019
371 p.
ISBN
9789026348204 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)
E-boek: Nederlands
Daisy: Nederlands
Dwarsligger: Nederlands
Luisterboek: Nederlands
Grote letter: Nederlands

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 300 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

BOEKHOUDKUNDIGE PRECISIE

Er verdwijnt een meisje. En wanneer ze opnieuw opduikt, loopt ze recht onder een auto. Ze heeft geen ogen meer, geen tong. Een ding is zeker: wie het kwaad eenmaal heeft gezien, kan er nooit meer de blik van afwenden.

De politie is al maanden op zoek naar Victoria. Met de andere verdwijningen van meisjes in het district lijkt er geen enkel verband te zijn. Is ze meegelokt door een internetgek? Of heeft iemand in haar directe omgeving het op haar gemunt? De politie van Fjällbacka, onder leiding van Patrik Hedström, heeft er het raden naar, maar een ontvoerder die zijn slachtoffer zo verminkt dat het volledig in zichzelf opgesloten raakt, mag niet langer rondlopen.

Intussen werkt Erica Falck, de vrouw van Patrik, aan een nieuw misdaadboek. In de gevangenis gaat ze Laila opzoeken. Laila, met haar ogen als een Siberische husky, heeft haar man Vladek vermoord, een reusachtige leeuwentemmer. In het huis waar Laila met Vladek woonde, ontdekt de politie na de moord een kelder waar hun dochtertje aan de muur werd vastgeketend. Toch speelt hier iets heel anders dan een Dutrouxachtig drama en schuilt het grootste gevaar niet in de vader, maar in het kind.

Camilla Läckberg neemt haar tijd om haa…Lees verder

Thriller in een serie rond inspecteur Patrik Hedström en zijn vrouw, schrijfster Erica Falck, zich afspelend in en rond het pittoreske Fjällbacka aan de Zweedse westkust. Patrik en zijn team krijgen te maken met de vermissing van een jong meisje dat, als ze plotseling opduikt, ernstige verminkingen heeft. Ze sterft, en Patrik vermoedt dat haar vermissingszaak verband houdt met de verdwijning van andere jonge meisjes. Erica intussen schrijft een boek over een familietragedie die zich afspeelde in de jaren zeventig. Voor haar onderzoek interviewt ze de voor moord op haar man veroordeelde Laila. En Erica zou Erica niet zijn als ze zich ook niet bemoeide met de zaak van Patrik. Een tot op het eind toe onderhoudende, verrassende en spannende thriller met twee verhaallijnen, goed uitgewerkte, levensechte karakters, en een wisselend vertelperspectief. Kan los van de eerdere delen gelezen worden, maar kennis van die delen verhoogt het leesplezier. Enkele delen zijn inmiddels verfilmd. De Zwee…Lees verder