Boek
Nederlands

Zusje

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
+1
Zusje
×
Zusje Zusje

Zusje

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
In de reeks:
Het Zweedse dorpje Tanumshede wordt opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Het lijk alsof het slachtoffer, Marit Kaspersen, dronken achter het stuur zat en is verongelukt. Alleen: Marit dronk nooit alcohol. Patrik en zijn collega’s gaan de zaak onderzoeken. Lukt het Patrik om de dader te stoppen voordat hij opnieuw toeslaat?
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Olycksfågeln
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2018 | Andere uitgaves
372 p.
ISBN
9789026342011 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De spanning stijgt in het Zweedse plaatsje Tanumshede: de opnamen voor de realitysoap 'Fucking Tanum' beginnen en daar verwacht de burgemeester veel van. Ook bij de politie wordt het spannend: Hanna, een nieuwe vrouwelijke collega, moet mee naar een eenvoudig ogend ongeluk dat een moord blijkt te zijn. Kort nadien wordt een van de deelnemers aan 'Fucking Tanum' vermoord. Na weken van aanhoudend speurwerk neemt de zaak onvermoede proporties aan. Ondertussen bereiden Erica Falck en haar zus Anna het huwelijk voor van Erica met speurder Patrik Hedström. Met de prima plot dringt de auteur door in de psychologie van de personages, echte mensen van vlees en bloed. Daaraan dragen ook de korte intrigerende hoofdstukjes bij, in de ik-vorm en schuingedrukt, die her en der zijn tussengevoegd. Op bloedstollende wijze wordt de spanning opgedreven en detail na detail ontvouwt de ware toedracht zich voor de lezer én de speurders. Fans van deze veelvuldig bekroonde Zweedse schrijfster (1974) zullen i…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties