De 16-jarige vrienden Red (ik-figuur), Leo, Rose en Naomi vormen samen een succesvolle band. Maar dan wordt Naomi bewusteloos uit de Theems gevist. Was het een zelfmoordpoging?
Titel
Spiegel
Auteur
Cara Delevingne
Medewerker
Rowan Coleman
Vertaler
Erica Disco
Verteller
Ruben Hansen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mirror, mirror
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
10:12
Oorspr. uitgever
HarperCollins
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 16-jarige vrienden Red (ik-figuur), Leo Rose en Naomi van heel verschillende achtergrond worden op een school in Londen samengebracht door de muziek die ze, met veel succes, maken. Dan verdwijnt Naomi. Ze wordt later nauwelijks levend teruggevonden. Het verhaal wordt bepaald door het wachten tot Naomi bijkomt, de zoektocht naar de reden van haar verdwijning, moeilijke thuissituaties en het ontdekken van eigen identiteit en seksualiteit, en - nog steeds - hun muziek. Spannend, met voorspelbare en minder voorspelbare twists, dramatische ontknoping, vlot verteld, goed vertaald, redelijk rauw verhaal. Seksuele geaardheid, drugs en drank spelen een grote rol, maar de hoofdpersonen blijven sympathiek en geloofwaardig. De schrijfster is een beroemd model en actrice, dit is haar eerste boek. Hoeveel haar ervaren co-auteur aan het geheel heeft bijgedragen wordt niet vermeld. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Cara Delevingne

Cara Jocelyn Delevingne (Londen, 12 augustus 1992) is een Brits model, actrice, zangeres en schrijfster. Ze tekende bij Storm Model Management na het verlaten van school in 2009. Delevingne werd "Model of the Year" tijdens de British Fashion Awards in 2012 en 2014 en verscheen in shows voor merken als Burberry, Mulberry, Dolce & Gabbana, and Jason Wu. Ze begon haar carrière als actrice met een kleine rol in 2012. Delevingne speelde Margo Roth Spiegelman in de romantische, mysterieuze film Paper Towns (2015) en June Moone in de superheldenfilm Suicide Squad (2016). Cara bracht een videoclip " I feel everything" uit (2017)

Model

Delevingne was in 2013 het gezicht van een Chanel-reclamecampagne, een merk waar ze ook in 2012 en 2011 aan gekoppeld was. Ze stond reeds op de omslag van Vogue in het Verenigd Koninkrijk en Korea, i-D, Russh, Jalouse en Style.com's Lente 2013-nummer. Ze modelleer…Lees verder op Wikipedia

Suggesties