Boek
Nederlands

Siegfried Woldhek : zie zo : tekeningen enz.

Carel Peeters (auteur), Kees Van Kooten (auteur), Peter Vandermeersch (auteur)
Overzichtswerk van de Nederlandse tekenaar en illustrator Siegfried Woldhek (1951) in 350 afbeeldingen,
Titel
Siegfried Woldhek : zie zo : tekeningen enz.
Auteur
Carel Peeters Kees Van Kooten Peter Vandermeersch Jean-Pierre Geelen Eddy De Jongh
Illustrator
Siegfried Woldhek
Taal
Nederlands
Uitgever
Zwolle: Waanders Uitgevers, 2017
176 p. : ill.
ISBN
9789462621558 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Nederland 737.8 (SISO) Beeldende kunstenaars ; Beeldende kunstenaars (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Overzichtswerk met 350 afbeeldingen van tekenaar en illustrator Siegfried Woldhek. Bevat bijdragen van onder anderen Carel Peeters, Jean Pierre Geelen en Kees van Kooten. Portretten gemaakt door een man die plezier heeft in het neerzetten van een beeld dat nieuwsgierigheid, ongemak of genoegen oproept, zonder te blijven hangen in een karikatuur of enkel een mooi plaatje. Zijn werk is bij velen bekend uit eerst Vrij Nederland en later NRC Handelsblad. Hij geeft intelligente interpretaties van zijn objecten en hij geeft blijk het werk van de door hem getekende schrijvers te kennen. Ook laat hij zien dat hij de door hem getekende politicus kent en wat zijn interpretatie van de betreffende man of vrouw is. Hij maakt gebruik van veel verschillende technieken. Mooi vormgegeven met vele kleurrijke afbeeldingen.

Over Carel Peeters

Carel G.H.A.A.M. Peeters (Nijmegen, 5 juni 1944) is een Nederlands literair criticus.

Peeters groeide op in Nijmegen, tot hij op zijn 14e met zijn ouders naar Amsterdam verhuisde. In 1964 ging hij Nederlandse taal- en letterkunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam, schreef voor Het Parool zijn eerste literaire kritieken, maar studeerde uiteindelijk niet af. In 1970 werd hij assistent van Wim Zaal bij Elsevier Magazine. In 1973 stapte hij over naar het weekblad Vrij Nederland, waar hij de boekenbijlage opzette die in 1982 werd beloond met de CPNB-prijs. In 1997-1998 was Peeters ad interim hoofdredacteur van Vrij Nederland. Daarnaast was Peeters van 1987 tot 1992 bijzonder hoogleraar in de literaire kritiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Voor zijn kritisch en essayistisch werk, en met name voor zijn essaybundel Houdbare illusies, werd Peeters in 1985 de Dr. Wijnaendts Francken-prijs toegekend. In 2008 ontvin…Lees verder op Wikipedia

Suggesties