Boek
Nederlands

All the president's men

Carl Bernstein (auteur), Bob Woodward (auteur)
Het verhaal over het aan het licht brengen van de Watergate-affaire in 1972 en de reeks van gebeurtenissen daarna die leidden tot het aftreden van president Nixon van Amerika, van de hand van twee reporters van de Washington Post.
Titel
All the president's men
Ook verschenen als
Alleman van Nixons staf
Auteur
Carl Bernstein Bob Woodward
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
All the president's men
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2003 | Andere uitgaves
390 p., [8] p. pl.
ISBN
90-414-0788-X
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 945.6 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Iedereen van veertig jaar of ouder is vertrouwd met het Watergate-verhaal. Wat in 1972 met een eenvoudige inbraak begon als een affaire, eindigde twee jaar later met het aftreden van president Nixon als een enorm politiek schandaal. Dankzij het speurwerk en de krantenpublicaties van de journalisten Woodward en Bernstein werd aangetoond hoe de president van het machtigste land op aarde met vuil spel presidentiële verkiezingen trachtte te beïnvloeden. In 1974 liet het journalistieke duo op de verslaggeving in de Washington Post een 'roman' volgen waarin zij hun ervaringen te boek stelden. Hun verhaal leest als een spannende en spectaculaire thriller en zal ongetwijfeld een groot lezerspubliek weten te boeien. Voor degenen die nog nooit van Watergate hebben gehoord: let wel, het gaat hierbij niet om fictie, maar om gebeurtenissen die het politieke vertrouwen in de president blijvend hebben veranderd. De verfilming in 1976 van dit boek met Robert Redford en Dustin Hoffman in de hoofdrol i…Lees verder

Over Carl Bernstein

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Carl Bernstein (Washington, 14 februari 1944) is een onderzoeksjournalist en schrijver.

Loopbaan

Bernstein werkte bij The Washington Post, waar hij samen met Bob Woodward het Watergateschandaal blootlegde. Dit schandaal leidde tot de val van Richard Nixon, die toen de president van de Verenigde Staten was. Voor zijn rol in de verslaggeving van dit schandaal ontving Bernstein verschillende onderscheidingen, waaronder de Pulitzerprijs in 1973. Tegenwoordig werkt hij onder andere als politiek analist voor CNN en als contributing editor van Vanity Fair.

In 1976 nam Bernstein ontslag bij The Washington Post. Hij werkte vervolgens als verslaggever voor de American Broadcasting Company, onderwees aan de Universiteit van New York en schreef voor Time. In 1981 keerde hij terug naar The Washington Post.

Bernstein schreef samen met Woodward twee boeken: All the President's Men en …Lees verder op Wikipedia