Boek
Nederlands

Democratie : de macht van de massa?

Carl Devos (auteur)
+1
Democratie : de macht van de massa?
×
Democratie : de macht van de massa? Democratie : de macht van de massa?

Democratie : de macht van de massa?

Uitleg van het begrip democratie, de principes en de verschillende vormen van deze bestuursvorm.
Onderwerp
Democratie
Titel
Democratie : de macht van de massa?
Auteur
Carl Devos
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Academia Press, 2020
115 p.
ISBN
9789401463898 (paperback)
Plaatsingssuggestie
331.12 (SISO) Politiek ; Politiek (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur, hoogleraar politicologie te Gent, schetst in zeer kort bestek het begrip democratie, de inhoud ervan, de belangrijkste kenmerken en voorwaarden, de verschillende varianten, de Belgische invulling, de problematiek van vertegenwoordiging en de discussie over gebreken en verbeteringen. Met verwijzingen naar de politicologische literatuur in de vorm van een bronnenoverzicht en eindnoten. Een goed en helder leesbaar studieboekje voor een breed, geschoold publiek. Ook voor Nederland interessant. Pocketuitgave; normale druk.

Over Carl Devos

Carl Devos (Meulebeke, 1970) is een Belgisch hoogleraar en politicoloog.

Levensloop

In 1988 startte Devos zijn studie aan de toenmalige Rijksuniversiteit Gent. Daar werd hij in 1992 licentiaat in de politieke wetenschappen. Devos' scriptie behandelde de ongelijke ontwikkeling van de politieke en sociale integratie van de Europese Gemeenschappen. Vervolgens behaalde hij in 1993 aan dezelfde universiteit een bijkomend licentiaatsdiploma in Europees recht. De titel van deze scriptie luidde Sociale dumping in intra-communautair verband. Aansluitend ging Devos aan de slag als assistent aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de universiteit. Ondertussen werkte hij ook aan zijn proefschrift over de impact van het mondialiseringsproces op de machtspositie van de vakbonden.

In 2000 behaalde hij zijn doctoraat met een proefschrift over de Impact van het globaliseringsproces op de machtspositie van vakbonden. Een the…Lees verder op Wikipedia