Artikel uit tijdschrift

Democratie went niet aan extreem rechts

Carl Devos (auteur), Dries Verlet (auteur)

Tijdschrift
MO, 2006, nr. 34, p. 50-53
Carl Devos Dries Verlet

Over Carl Devos

Carl Devos (Meulebeke, 1970) is een Belgisch hoogleraar en politicoloog.

Levensloop

In 1988 startte Devos zijn studie aan de toenmalige Rijksuniversiteit Gent. Daar werd hij in 1992 licentiaat in de politieke wetenschappen. Devos' scriptie behandelde de ongelijke ontwikkeling van de politieke en sociale integratie van de Europese Gemeenschappen. Vervolgens behaalde hij in 1993 aan dezelfde universiteit een bijkomend licentiaatsdiploma in Europees recht. De titel van deze scriptie luidde Sociale dumping in intra-communautair verband. Aansluitend ging Devos aan de slag als assistent aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de universiteit. Ondertussen werkte hij ook aan zijn proefschrift over de impact van het mondialiseringsproces op de machtspositie van de vakbonden.

In 2000 behaalde hij zijn doctoraat met een proefschrift over de Impact van het globaliseringsproces op de machtspositie van vakbonden. Een the…Lees verder op Wikipedia