Drie misdadigers vluchten weg uit Los Angeles en duiken onder in een klein stadje in Arkansas. Twee rechercheurs komen hen op het spoor en tesamen met de plaatselijke sheriff proberen ze het drietal in te rekenen
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
One false move / dir. by Carl Franklin ; screenplay by Billy Bob Thornton [e.a.]
Regisseur
Carl Franklin
Scenarist
Billy Bob Thornton
Acteur
Bill Paxton Cynda Williams
Taal
Engels
Uitgever
Columbia Tristar Home Video, © 2000
1 dvd-video
Oorspr. opname
1991
Speelduur
102 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Turks, Grieks, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Deens, Zweeds, Fins, Noors, IJslands, Arabisch, Hindoestaans, Hebreeuws
EAN
8712609031997

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm uit 1992 van Carl Franklin. Met Bill Paxton, Cynda Williams, Michael Beach e.a. Na een reeks door hen gepleegde drugsmoorden vlucht een trio keiharde misdadigers weg uit Los Angeles om onder te duiken in een dorpje in Arkansas. Twee rechercheurs komen hen op het spoor en met behulp van de plaatselijke sheriff worden de drie ingerekend. De Speelfilmencyclopedie geeft 2 sterren: 'Een actie-thriller met een goed, maar weinig originel scenario (...) De sfeervolle fotografie van James L. Carter haalt alles uit zowel de desolate landschappen als uit de grauwe stadsdrukte.' Bevat enkele extra's.

Over Carl Franklin

Carl Michael Franklin (Richmond (Californië), 11 april 1949) is een Amerikaans acteur, filmregisseur en scriptschrijver.

Carl Franklin studeerde geschiedenis en dramatische kunsten aan de universiteit van Berkeley. Na verscheidene jaren als tv-acteur, keerde hij terug naar school en haalde prompt zijn graad in regisseren aan de American Film Institute.

In 1992 beleefde Franklin zijn doorbraak als regisseur met de film One False Move. Hij won er onder meer een MTV Movie Award mee. Franklin regisseerde ook de Denzel Washington-film Devil in a Blue Dress.

Hij keerde enkele jaren terug op tv om in 2002 zich weer met films te gaan bezighouden. Sinds 2000 is hij getrouwd met zijn derde vrouw, producer Jesse Beaton.

Filmografie (als acteur)