Daisy
Nederlands

Rik De Saedeleer : de stem van ons voetbal : memoires

Carl Huybrechts (auteur), Ivan Sonck (verteller)
+1
Rik De Saedeleer : de stem van ons voetbal : memoires
×
Rik De Saedeleer : de stem van ons voetbal : memoires Rik De Saedeleer : de stem van ons voetbal : memoires

Rik De Saedeleer : de stem van ons voetbal : memoires

Genre:
Huybrechts schetst de journalistieke carrière van ex-voetbalcommentator Rik De Saedeleer en plaatst daarbij de naoorlogse voetbalgeschiedenis in het daglicht. Deze memoires, in interviewvorm tussen Huybrechts en De Saedeleer, zijn opgedeeld aan de hand van belangrijke momenten in de Belgische voetbalhistorie.
Onderwerp
De Saedeleer, Rik
Titel
Rik De Saedeleer : de stem van ons voetbal : memoires
Auteur
Carl Huybrechts
Verteller
Ivan Sonck  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
8:50
Oorspr. uitgever
Borgerhoff & Lamberigts
Aantekening
Stem: Man
Plaatsingssuggestie
619.1 (SISO) Voetbal (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit boek schetst een sportjournalist de journalistieke carrière van ex-voetbalcommentator Rik De Saedeleer. We lezen de memoires in interviewvorm. Het relaas wordt opgehangen aan de grote momenten in de Belgische voetbalgeschiedenis. De auteur bespreekt kort de voetbalcarrière van De Saedeleer, bij Racing Mechelen, waar hij een paar keer geselecteerd wordt voor het B-elftal van de Belgische nationale ploeg. Vervolgens hoort hij De Saedeleer uit over bekende tijdgenoten zoals Guy Thys en Raymond Braine. De auteur begon zijn journalistieke loopbaan aan de zijde van De Saedeleer en weet als geen ander zijn oude leermeester aan het praten te krijgen. Elk groot voetbaltoernooi waar De Saedeleer als reporter aanwezig was, wordt met precisie ontleed. We krijgen een leuke kijk achter de schermen van het hoogste voetbalniveau. Jammer genoeg ligt de nadruk steeds op voetbal en niet op De Saedeleer. Wie meer wil weten over het leven van Rik De Saedeleer zelf, komt met dit boek bedrogen uit. T…Lees verder

Over Carl Huybrechts

Carl Huybrechts (Antwerpen, 6 juli 1951) is een Belgische sportcommentator, tv-presentator en politicus.

Carrière

Carl Huybrechts startte zijn loopbaan als sportjournalist in 1974 als losse medewerker op de sportredactie van de toenmalige BRT. Eind jaren 70 brak hij door als voetbalcommentator en presentator van Sportweekend. Met de steun van collega's als Ivan Sonck en Rik De Saedeleer en de toestemming van hoofdredacteur Wim De Gruyter voegde Huybrechts meer humor toe aan het sportprogramma. Door het succes van Sportweekend, dat later ook de carrières van sportjournalisten Mark Uytterhoeven en Wouter Vandenhaute lanceerde, groeide Huybrechts in de jaren 80 uit tot een van de populairste tv-persoonlijkheden in Vlaanderen. Huybrechts won in die periode vier keer Humo's Pop Poll in de categorie bekwaamste tv-figuur.

In 1981 presenteerde hij de talkshow Met zicht op zee. Het …Lees verder op Wikipedia