Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het hart van Tom

Carl Norac (auteur), Carll Cneut (illustrator)
+1
Het hart van Tom
×
Het hart van Tom Het hart van Tom
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Met zijn ogen dicht tekent Tom een hart. Hij wil het iedereen laten zien, maar niemand heeft tijd voor hem en dan gaat de wind er met zijn hart vandoor. Prentenboek met originele illustraties in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Gevoelens, Tekenen
Titel
Het hart van Tom
Auteur
Carl Norac
Illustrator
Carll Cneut
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Coeur de papier
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-5838-234-6 9789058382344 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tom is een groot tekentalent. "Noem een ding en hij tekent het." Zijn zus daagt hem uit tot het tekenen van een hart. "Ik wed dat dat niet lukt", zegt ze. Maar Tom kan het met zijn ogen dicht: "Ik denk aan wie ik lief vind, en dan gaat het vanzelf." En inderdaad, in één, twee, drie heeft Tom een mooi hart op papier gezet. Maar dan neemt de wind het hart mee. Tom rent en springt, maar hij krijgt het hart niet te pakken. Plots ziet Tom het hart in de bek van een hond en Tom zet opnieuw de achtervolging in: de bus op, het park in. En dan belandt het hart in de hoed van een goochelaar, en die tovert het hart écht weg. Maar de goochelaar tovert er iets anders voor in de plaats: een konijn. En dat konijn probeert Tom te troosten. Het konijn hoort Toms hart nog steeds bonzen in zijn borst. Tom tekent een nieuw hart voor het konijn. Hij kan het immers vanzelf, hij hoeft maar te denken aan wie hij liefheeft.

Een hartverwarmend verhaal, dat door Carll Cneut weer op een bijzondere manier …Lees verder
Aantrekkelijk en poëtisch verhaal over het verliezen van je hart. Tom heeft een hart getekend, met zijn ogen dicht, denkend aan wie hij lief vindt, ‘dan gaat het vanzelf’. Hij wil het graag laten zien, maar niemand heeft tijd. Dan neemt de wind zijn hart mee. Tom ziet het terug als een hond ermee vandoor gaat. Uiteindelijk blijkt het door een goochelaar weggetoverd te worden en krijgt Tom er het konijn uit de hoge hoed er voor terug. Dit konijn is juist heel blij met Toms echte hart. Gebonden prentenboek in vierkant formaat met paginagrote illustraties en ondersteunende tekst in korte zinnen, verhalend en in dialoogvorm. Soms staan in één plaat drie situaties, die niet visueel van elkaar zijn gescheiden. De schilderingen zijn duidelijk herkenbaar als zijnde van Carll Cneut. Het werk van deze Vlaming is al vele malen bekroond. De figuren zijn gepersonifieerde, karikaturale dieren. Ze zijn dynamisch en fantasierijk getekend en blijven altijd mysterieus en op afstand. Zowel de illustrati…Lees verder

Suggesties