Boek
Nederlands

Mijn mama kan toveren

Carl Norac (auteur), Ingrid Godon (illustrator)
+1
Mijn mama kan toveren
×
Mijn mama kan toveren Mijn mama kan toveren
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een meisje vindt dat haar moeder alles kan: het lijkt wel of ze kan toveren. Prentenboek met bladvullende krijttekeningen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Ouders
Titel
Mijn mama kan toveren
Auteur
Carl Norac
Illustrator
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My mummy is magic
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2009 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
Aantekening
Klein formaat
ISBN
9789025853143
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De moeder van het meisje uit dit prentenboek kan toveren. Ze verjaagt monsters; als het meisje een geheim vertelt, weet ze het al; een kusje en de pijn is weg, zaadjes worden bloemen enz. Maar het meisje zelf kan ook toveren: als ze danst en zingt, moet haar moeder lachen. Het mooiste wonder is "... als mijn mama zegt dat ze van mij houdt". Lief, warm prentenboek met een expliciete boodschap dat een heel geborgen gevoel geeft. Van dezelfde schrijver en illustrator is 'Mijn papa is een reus'*. Het stramien is hetzelfde; moeder kan heel veel, maar het kind kan ook iets en ook dat verhaal eindigt met 'houden van'. De illustraties zijn zwartomlijnd, ingevuld met verf en krijt en gemaakt op een bruine ondergrond waarvan binnen en buiten de zwarte omlijning nog iets is te zien. De kleuren zijn warm, vrolijk, in de kleding is veel variatie. Paginagrote illustraties, verdeeld over twee bladzijden met telkens moeder en dochter in een handeling of situatie bij elkaar. De tekeningen zijn overzic…Lees verder

Mijn mama kan toveren

Na 'Mijn papa is een reus' kon deze ode aan de moeders niet langer op zich laten wachten. Het prentenboek bezingt wat moeders allemaal kunnen: monsters wegtoveren, geheimen van tevoren kennen, pijn wegzoenen, zwemmen als een dolfijn, grijze luchten wegtoveren, bloemen laten groeien uit zaadjes, liedjes zingen, de grootste taart van de wereld toveren, zo voorlezen dat het bed in een schip verandert. Maar als mama zegt dat ze van mij houdt, is dat het mooiste wonder van allemaal!. De grote expressieve tekeningen van Ingrid Godon geven perfect de gevoelens weer. Verbazend hoe ze met puntjes en streepjes gevoelens kan suggereren. De tekst is summier maar loopt toch lekker. Eén van de meest vertederende mamaboeken tot nog toe!

Mijn mama kan toveren

Mama kan toveren zonder toverstaf of punthoed. Zij tovert monsters dadelijk weg wanneer ik een nachtmerrie heb. Zij geeft me een kusje als ik pijn heb en wat echt spectaculair is, is dat ze zaadjes in de grond stopt en er bloemen uit laat groeien. Mama kan nog veel meer ... let maar op. Een verkleinde uitgave van het grote prentenboek met een ode aan mama. Jonge kinderen plaatsen hun mama nog op een voetstuk en schrijven haar wonderbaarlijke krachten toe. Dit gevoel spreekt volop uit de geschetste situaties in de mooie illustraties van Ingrid Godon. Ze stralen bovendien de warme liefde tussen moeder en kind uit. Toch kwam alles nog beter tot zijn recht in de oorspronkelijke versie.

Suggesties