Mijn oma is een superster

Carl Norac (auteur), Ingrid Godon (illustrator)
+1
Mijn oma is een superster
×
Mijn oma is een superster Mijn oma is een superster
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een jongetje vertelt over hoe bijzonder zijn grootmoeder is. Prentenboek met bladvullende krijttekeningen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
Mijn oma is een superster
Auteur
Carl Norac
Illustrator
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My grandma is a star
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2008
[23] p. : ill.
ISBN
9789025852153 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Grootouders (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De oma van de ik-figuur (een jongetje) is een echte ‘superster’. Ze schiet met een winkelwagentje door de supermarkt, is dol op bloemen, gaat graag op vakantie, kan op haar handen lopen en maakt vaak zijn lievelingseten. Soms is ze een clown, of een geheim agent en elke dag vertelt ze een nieuw verhaal over de geheimen van de wereld. Echt een oma om veel van te houden. Vierde prentenboek in een reeks over bijzondere familieleden die voor kinderen veel kunnen betekenen (‘Mijn papa is een reus’, bekroond met de kakelbontprijs 2005; ‘Mijn mama kan toveren’ en ‘Mijn opa is een kampioen’*). Paginagrote illustraties, verdeeld over twee bladzijden met telkens oma en kleinzoon tijdens dagelijkse, voor peuters herkenbare, gebeurtenissen en gedachten. De illustraties in een gemengde techniek van verf, potlood en pastel bevatten weinig details, maar stralen, door een goed gekozen kleurgebruik, geborgenheid uit. De begeleidende tekst bij de illustraties is gering, maar laat zich goed voorlezen en…Lees verder

Mijn oma is een superster

Dit is een prentenboek voor de knapste oma’s van de wereld. Een kleine jongen bezingt hierin zijn oma. Ze is: een ster, een zon, soms is ze een raket. Ze is dol op bloemen, ze gaat graag op vakantie. Oma is ook een koningin en de keuken is haar paleis. Bij oma voelt hij zich heel belangrijk. Met oma kun je ook leuk spelen. En ze weet heel veel. Elke dag vertelt ze mij een nieuw verhaal over de geheimen van de wereld.” Maar het belangrijkste is dat ze ZIJN oma is, van hem alleen. De illustraties van Ingrid Godon geven zowel een beeld van de stoere als van de warme en de lieve oma. Een mooie ode aan de oma’s!

Suggesties