Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Serpent : achtervolgd door een onvoltooid verleden

Carla De Jong (auteur)
+1
Serpent : achtervolgd door een onvoltooid verleden
×
Serpent : achtervolgd door een onvoltooid verleden Serpent : achtervolgd door een onvoltooid verleden

Serpent : achtervolgd door een onvoltooid verleden

Als een extravagante psychiater in opleiding wordt vermoord, blijken er veel potentie͏̈le daders rond te lopen.
Titel
Serpent : achtervolgd door een onvoltooid verleden
Auteur
Carla De Jong
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2014 | Andere uitgaves
312 p.
ISBN
9789400502833 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Anton Zwiers werkt als psychiater in een psychiatrische kliniek in Amsterdam, en Birgitta Reve is er rechercheur. Vijftien jaar geleden waren ze een paar, nu zijn ze het opnieuw. Wanneer er in de kliniek een psychiater in opleiding, Ragna Ooms, wordt vergiftigd krijgen Birgitta en haar partner Peter Zabel het moordonderzoek toegewezen. De moordenaar moet duidelijk binnen de kliniek gezocht worden.

De deontologie vereist dat Birgitta het onderzoek weigert, maar ze kan en wil de zaak niet aan iemand anders overlaten. Daarom zet ze haar relatie met Anton op een laag pitje en behandelt hem als een vreemde tijdens de verhoren. Langzaam maar zeker komen van heel wat artsen lang bewaarde geheimen naar boven. Ondertussen verdiepen Birgitta en haar partner zich in de persoon van Ragna door haar dagboeken te lezen. De wulpse, uitbundige en op seks beluste Ragna blijkt al snel een vreemde persoonlijkheid, die door haar gedrag jaren en jaren mensen tegen zich in het harnas heeft gejaagd.Lees verder
De moord op de extravagante psychiater in opleiding Ragna Ooms roept veel vragen op. Rechercheur Birgitta Reve heeft een verhouding met een van de psychiaters in de kliniek, maar houdt dit geheim om de zaak niet kwijt te raken. De roman is beschreven vanuit het perspectief van Birgitta en dat van haar geliefde. Intelligente psychologische thriller met rake typeringen en herkenbare dilemma's. Roman over o.a. echtscheiding, kind-ouderrelaties, onverwerkt verleden en psychiatrische stoornissen. De auteur doet beslist niet onder voor haar vrouwelijke collega-suspenseschrijvers, die de laatste tijd opgang hebben gedaan. Zij kan ook concurreren op de internationale markt. Dit is haar tweede roman na 'In retraite'*. De auteur werkte in het bedrijfsleven en de psychiatrie. Vrij kleine druk.