Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ruimte om te sterven : een weg voor zieken, naasten en zorgverleners

Carlo Leget (auteur), Tom Meeus (verteller)
+1
Ruimte om te sterven : een weg voor zieken, naasten en zorgverleners
×
Ruimte om te sterven : een weg voor zieken, naasten en zorgverleners Ruimte om te sterven : een weg voor zieken, naasten en zorgverleners

Ruimte om te sterven : een weg voor zieken, naasten en zorgverleners

Genre:
Ethisch getinte verhandeling over het sterven, waarbij de auteur pleit voor de waarde van het menselijk leven tot aan het laatste moment aan toe.
Titel
Ruimte om te sterven : een weg voor zieken, naasten en zorgverleners
Auteur
Carlo Leget
Verteller
Tom Meeus  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
6:38
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man
Plaatsingssuggestie
418.7 (SISO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een boek om te lezen en te herlezen, want de auteur, bijzonder ontwikkeld op het terrein van theologie en medische ethiek (hetgeen hij sinds zijn promotie ook doceert aan de universiteit te Nijmegen), schrijft vanuit een duidelijke bewogenheid over 'de kunst van het sterven', waarin hij de stervende mens een even belangrijke plaats geeft als de artsen en andere palliatieve verzorgers. Vanuit verschillende standpunten bekijkt en bespreekt hij de zin van het sterven (hetgeen meteen ook de zin van het leven inhoudt). Hij weet duidelijk te maken dat het leven van een terminale patiënt absoluut tot de laatste seconde waardevol is (kan zijn) omdat zelfs dan nog invloed op andere mensen kan worden uitgeoefend. Misschien is dat wel het meest bijzondere van dit boek; het spreekt in ieder geval aan. De auteur filosofeert over loslaten en vasthouden en hij vertelt over de genegenheid, waarmee bijvoorbeeld zorgverleners in hospice-huizen met de stervende mensen omgaan. Een waardevol boek, waarbij…Lees verder

Over Carlo Leget

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Carlo Leget

Carlo J. W. Leget (Vught, 28 augustus 1964) is voorzitter van de vakgroep Zorgethiek, hoogleraar Zorgethiek (sinds 2012) en bijzonder hoogleraar Palliatieve zorg (ingesteld door de Associatie Hospicezorg Nederland en het Integraal Kankercentrum Nederland van 2012-2022), aan de Universiteit voor Humanistiek.

Biografie

Leget is vanuit de theologie (dissertatie in Utrecht over Thomas van Aquino, 1997), aan de Katholieke Theologische Universiteit cum laude afgestudeerd (1989) in Utrecht, terechtgekomen in de medische ethiek. Na zes jaar (2002-2008) aan het UMC St Radboud gewerkt te hebben als universitair docent medische ethiek, is hij vanaf januari 2009 actief geweest als universitair hoofddocent zorgethiek bij de universiteit van Tilburg, en sinds 2011 verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek. Per 1 september 2012 is hij benoemd tot hoogleraar aan de UvH.

De afgelopen jaren heeft Leget zich vooral gericht op ethiek en sp…Lees verder op Wikipedia