Boek
Spaans

El príncipe de la niebla

El príncipe de la niebla

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een gezin verhuist naar een woning aan de kust waarin vroeger een jongen woonde die onder mysterieuze omstandigheden is verdronken.
Titel
El príncipe de la niebla
Auteur
Carlos Ruiz Zafón
Taal
Spaans
Uitgever
New York: Rayo, 2006 | Andere uitgaven
230 p.
ISBN
0-06-128438-6 9780061284380
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een van de spectaculairste bestsellers van de laatste jaren is 'De schaduw van de wind' van de Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón. In Nederland zijn al bijna een half miljoen exemplaren verkocht van deze Barcelona-roman, wereldwijd gaat het om een kleine tien miljoen exemplaren. Dat is een opmerkelijk succes voor iemand die voordien alleen in kleine kring bekend was als de schrijver van een viertal jeugdboeken. 'El principe de la niebla' (De prins van de nevel) is de eerste hiervan en is nu opnieuw uitgebracht. Het is een verhaal met veel bekende ingrediënten. Een gezin verhuist naar een woning aan de kust waarin vroeger een jongen woonde die onder mysterieuze omstandigheden is verdronken. De geest van de jongen waart nog rond in het huis en het kan dus niet anders of het nieuwe gezin raakt betrokken bij deze vreemde, raadselachtige geschiedenis. Ruiz Zafóns debuut is weinig origineel maar verraadt al wel de vaardige stijl die hij in 'De schaduw van de wind' aan de dag zou leggen.

Over Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 25 september 1964 – Los Angeles, 19 juni 2020) was een Spaanse romanschrijver. Hij werd wereldwijd bekend door de publicatie in 2001 van zijn roman La sombra del viento (De schaduw van de wind) en schreef diverse romans, jeugdboeken en enkele filmscenario's. Hij was winnaar van talloze literaire prijzen en zijn werk stond op de lijst van 100 beste Spaanstalige boeken van de afgelopen 25 jaar die gemaakt werd in 2007 door 81 Latijns-Amerikaanse en Spaanse auteurs en critici.

Levensloop

Ruiz Zafón groeide op in een middenstandsgezin met nog twee broers. Zijn grootouders waren fabrieksarbeiders, zijn vader was verzekeringsagent en zijn moeder was huisvrouw. Hij volgde zijn middelbareschoolopleiding aan het toonaangevende jezuïetencollege "Colegio de San Ignacio de Sarrià", waar de zonen van de toenmalige politieke en economische elite naartoe gingen. Hierna schreef hij zich in op de unive…Lees verder op Wikipedia