Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gaudi in Manhattan

De Spaanse architect Gaudí reist naar New York om met een plaatselijke magnaat te praten over een mogelijke opdracht in ruil voor de financiering van de Sagrada Familia in Barcelona.
Onderwerp
Gaudí, Antoní
Titel
Gaudi in Manhattan
Auteur
Carlos Ruiz Zafón
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Gaudi en Manhattan
Uitgever
Utrecht: Signature, 2007
21 p., [18] p. pl.
ISBN
9789056722487

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een kort verhaal als apart boekje uitgegeven, met mooie foto's van Manhattan en de Sagrada Familia in Barcelona. Ruiz Zafón (Spanje, 1964), die naam maakte met zijn bestseller 'De schaduw van de wind', heeft zijn bewondering voor de meester-architect van Barcelona, Gaudí, nooit onder stoelen of banken gestoken. In deze mini-novelle (krap 16 pagina's tekst) stelt hij zich voor dat Gaudí, met een jonge architect als tolk, naar New York reist om met een plaatselijke magnaat te praten over een mogelijke opdracht in ruil voor de financiering van de Sagrada Familia. In kort bestek weet Ruiz Zafón een mysterieuze sfeer te creëren, zodat de lezer zich afvraagt wat er precies is gebeurd en of het verhaal misschien toch op werkelijkheid berust. Gebonden uitgave op pocketformaat; normale druk.

Over Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 25 september 1964 – Los Angeles, 19 juni 2020) was een Spaanse romanschrijver. Hij werd wereldwijd bekend door de publicatie in 2001 van zijn roman La sombra del viento (De schaduw van de wind) en schreef diverse romans, jeugdboeken en enkele filmscenario's. Hij was winnaar van talloze literaire prijzen en zijn werk stond op de lijst van 100 beste Spaanstalige boeken van de afgelopen 25 jaar die gemaakt werd in 2007 door 81 Latijns-Amerikaanse en Spaanse auteurs en critici.

Levensloop

Ruiz Zafón groeide op in een middenstandsgezin met nog twee broers. Zijn grootouders waren fabrieksarbeiders, zijn vader was verzekeringsagent en zijn moeder was huisvrouw. Hij volgde zijn middelbareschoolopleiding aan het toonaangevende jezuïetencollege "Colegio de San Ignacio de Sarrià", waar de zonen van de toenmalige politieke en economische elite naartoe gingen. Hierna …Lees verder op Wikipedia