Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een pas gescheiden vrouw, die na vijftien jaar opnieuw in contact komt met een verloren geliefde, probeert te ontdekken of ze al dan niet een droom najaagt.
Titel
De liefdesmarkt
Auteur
Carol Mason
Vertaler
Cherie Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The love market
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
240 p.
ISBN
9789044341423 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het uitgangspunt van De liefdesmarkt is een goed huwelijk dat gedwarsboomd wordt door een nooit vergeten jeugdliefde. Mike draagt zijn vrouw Celine op handen en beiden zorgen ze liefdevol voor hun twaalfjarige dochter Aimee. Juist wanneer Mike zijn vrouw een prachtig stel oorringen cadeau gedaan heeft, ziet zij in Londen haar jeugdliefde Patrick in een taxi springen. Alle gevoelens voor hem komen terug aan de oppervlakte. Mike kent het verhaal en heeft ermee leren leven, maar vanaf dat moment wordt de barst in hun verstandhouding zichtbaar groter. Het huwelijk hield vijftien jaar stand maar eindigt in een echtscheiding. Aimee belandt in een identiteitscrisis en probeert op kinderlijke wijze haar ouders weer bij elkaar te brengen.
Celines vader, Anthony, is tot op hoge leeftijd een onbetrouwbare rokkenjager gebleven en geeft het soort adviezen dat je niet van een vader verwacht. De vertrouwelinge van Celine is haar halfzusje, Jacqui. Ook zij heeft twijfels over haar eigen ver…Lees verder
Celine Walker, de 33-jarige ik-figuur in dit boek, is pas gescheiden, moeder van een dochter en eigenaresse van relatiebureau ‘De Liefdesmarkt’ in Newcastle. De naam voor haar relatiebureau ontleende ze aan De Liefdesmarkt in een Vietnamees bergdorp waar ze ooit de Canadese journalist Patrick Shale ontmoette hetgeen uitliep op een wanhopige relatie van vier dagen. Nu, vijftien jaar later, komt ze opnieuw met Patrick in contact. Hij keert terug in haar leven, Celine gaat ergens in geloven, maar heeft hun relatie nu toekomst of blijft het bij een droom? Een boeiend verhaal met duidelijke karaktertekeningen van de hoofdpersoon en de belangrijkste bijfiguren zoals van de 12-jarige dochter die problemen heeft met de scheiding van haar ouders. Romantiek ontbreekt allerminst, zeker ook als mensen beroepsmatig door Celine worden gekoppeld. Voor een grote lezerskring. Kleine druk, korte hoofdstukken.