Boek
Nederlands

Space : sterren, planeten, raketten... in volle vaart door het heelal

Carole Stott (auteur)
+1
Space : sterren, planeten, raketten... in volle vaart door het heelal
×
Space : sterren, planeten, raketten... in volle vaart door het heelal Space : sterren, planeten, raketten... in volle vaart door het heelal

Space : sterren, planeten, raketten... in volle vaart door het heelal

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Eerst wordt verteld wat voor spullen je nodig hebt om de ruimte te onderzoeken. Daarna maak je een soort ruimtereis langs planeten, sterren en andere hemellichamen. Met de ronde vorm van bijvoorbeeld een planeet, voorzien van vele kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Heelal, Ruimtevaart, Sterren
Titel
Space : sterren, planeten, raketten... in volle vaart door het heelal
Auteur
Carole Stott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Space
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2008
128 p. : ill. + ruimteposter + themakaarten + stickers
ISBN
9789025744557
Plaatsingssuggestie
552.3 (SISO) Sterren - Planeten - Ruimtevaart (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voortaan heb je geen raketten of ruimteveren meer nodig om door het heelal te reizen: "Met Space kun je nu vanuit je luie stoel zelf een ontdekkingsreis door het heelal maken." En net als in het heelal valt er ook in dit informatieve boek over de ruimte heel wat te ontdekken. Daarbij moet je jezelf wel eerst door een warrige structuur worstelen om bij je favoriete planeet, ster of 'hemels' onderwerp te komen, maar voor de oudere ruimtefreaks vormt dat misschien een minder groot probleem.
Dit ronde boek heeft in elk geval een aantrekkelijke en hippe lay-out. De thematische pagina's nodigen uit om verder te neuzen in deze kleine encyclopedie. De grote foto's en het aantrekkelijke illustratiemateriaal nemen de lezer door een verrekijker en telescoop mee naar de zon en haar familie, de aardse en reuzenplanten, allerlei klein grut dat door het heelal suist, het schitterende sterrenrijk, het melkwegstelsel en haar zusters.
Aan het begin van de reis krijgt de lezer een korte inleiding …Lees verder
De auteur heeft meer jeugdboeken over ruimtevaart en sterrenkunde op haar naam staan. Het bijzondere van deze uitgave is de vorm: een ronde doos (wel met vlakke onderkant zodat hij in de boekenkast blijft staan) en ronde pagina's, gesloten met een klepje met klittenband. Het biedt een blik in het heelal aan de hand van talrijke fraaie kleurenfoto's. Het verbeeldt als het ware een ruimtereis waarbij aan bod komen: de zon, zonnestelsels, de planeten, sterren, sterrenstelsels en verder het heelal in. Het geeft een aardige indruk van de bouw van het heelal, resultaten van ruimteonderzoek, de instrumenten die daar voor nodig zijn etc. Achterin een poster, enkele (ronde) postkaarten en een vel stickers. Elke dubbele, opengevouwen pagina bevat een afgerond onderwerp, een grote foto, detailfoto's, opvallende bijzonderheden etc., alles met veel duidelijke, verklarende bijschriften in volwassen taalgebruik. Een deel van de teksten is ook in cirkelvorm gedrukt, wat niet gemakkelijk leest. Met ve…Lees verder

Space

Het heelal is ongeveer 13,7 miljard jaar geleden ontstaan uit een explosie die de oerknal wordt genoemd. Sinds dat moment is het heelal steeds groter en kouder geworden. Telescopen laten ons zien hoe het heelal er vroeger uitzag en ruimtesondes brengen het huidige zonnestelsel dichterbij. Maar ook met je eigen ogen kun je bijzondere hemelverschijnselen zien. Het boek is rond en zit in een ronde doos. Het is in acht hoofdstukken verdeeld: De zon en haar familie; Aardse planeten; Reuzenplaneten; Klein grut; Het sterrenrijk; Het melkwegstelsel; Buiten het melkwegstelsel; Naslaggedeelte. Elk gedeelte geeft zeer dedetailleerd een weergave van wat we zelf kunnen ZIEN, en van wat de wetenschappers ontdekt hebben. De foto's zijn prachtig. Het ronde boek straalt standing uit. Het is geen gemakkelijke materie maar geïnteresseerden zullen zeker hun gading vinden. Achteraan staat er een verklarende woordenlijst en zit er een pakket met een ruimteposter, stickers en themakaarten.