Boek
Engels

A ghost in the machine

Caroline Graham (auteur)
Nadat in een Engels dorp vlak na elkaar twee mensen dood worden aangetroffen, gaat hoofdinspecteur Barnaby op onderzoek uit.
Titel
A ghost in the machine
Auteur
Caroline Graham
Taal
Engels
Uitgever
London: Headline, 2005 | Andere uitgaves
504 p.
Aantekening
Reeks verfilmd als : Midsomer murders
ISBN
0-7553-0772-0

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In een Engels dorp worden twee mensen dood gevonden. Eén ervan is een uiterst respectabele accountant met een nogal afwijkende hobby. Hij heeft een verzameling middeleeuwse wapens waaronder op schaal nagemaakte werptuigen. Een ervan treft hem dodelijk. Vrij kort daarop wordt een helderziende, die kennis zou hebben over zijn dood, zelf dood aangetroffen. Hoofdinspecteur Barnaby gaat op onderzoek uit. Consistent speurwerk leidt tot arrestatie van de dader. Het geheel leest als een verhaal in de Libelle/Margriet waarbij van de lezer veel kennis van Engelse zaken verwacht wordt. Net zoals in ‘Midsummer murders’, de t.v.-bewerkingen van deze serie, zou de kracht niet zozeer in een ingenieus plot moeten liggen, maar in de karakterisering van de personen. Helaas worden die deze keer niet echt tot leven gewekt en zijn het soms bijna karikaturen. Hoewel de schrijfster erg haar best heeft gedaan diverse interacties in het verhaal te weven gebeurt er maar een enkele keer iets waar de lezer recht…Lees verder

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia