Dvd
Engels

Midsomer murders. Seizoen 13, Deel 2

Caroline Graham (naar het werk van), Jim Parker (componist), John Nettles (acteur)
Detective hoofdinspecteur Barnaby en zijn medewerkers onderzoeken moorden in het pittoreske graafschap Midsomer
Titel
Midsomer murders. Seizoen 13, Deel 2
Naar het werk van
Caroline Graham
Componist
Jim Parker
Acteur
John Nettles Jason Hughes
Taal
Engels
Uitgever
All3media, 2011
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2010-2011
Speelduur
ca. 400 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Personages gebaseerd op de detectiveromans van Caroline Graham
EAN
5412012157019

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Box met vier afleveringen van Midsomer murders, de populaire televisieserie met John Nettles in de hoofdrol als detective chief inspector Barnaby, bijgestaan door zijn jonge collega Ben Jones (vanaf seizoen 9). Ook vrouw en dochter spelen vaak een rol in het oplossen van de moorden in de pittoreske dorpjes van het graafschap Midsomer. Tot en met dit seizoen 13.2 maakte John Nettles de afleveringen voor de serie, hierna gaat de serie verder zonder hem. Zijn rol is overgenomen door Neil Dudgeon, bekend uit de misdaadserie Messiah. Hij gaat spelen als John Barnaby – een neef van Tom Barnaby en wordt in het laatste verhaal van deze box geïntroduceerd. Deze reeks is uitgezonden door de KRO in 2010. Geen extra's.

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia

Suggesties