Dvd
Engels

Midsomer murders. Seizoen 14, Deel 2

Caroline Graham (naar het werk van), Jim Parker (componist), John Nettles (acteur)
Hoofdinspecteur John Barnaby en zijn medewerkers onderzoeken moorden in het pittoreske graafschap Midsomer.
Titel
Midsomer murders. Seizoen 14, Deel 2
Naar het werk van
Caroline Graham
Componist
Jim Parker
Acteur
John Nettles Jason Hughes
Taal
Engels
Uitgever
All3media, 2011
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2011-2012
Speelduur
ca. 400 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Personages gebaseerd op de detectiveromans van Caroline Graham
EAN
5412012159167

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Box met de laatste vier afleveringen van seizoen 14 (2011) van de Britse detectiveserie 'Midsomer murders'. De bedachtzame en beleefde John Barnaby (Neil Dudgeon) is de opvolger van zijn neef Tom Barnaby (John Nettles), die vele jaren hoofdinspecteur was in het (fictieve) graafschap Midsomer. Tom's trouwe assistent, sergeant Ben Jones, heeft hem kennis laten maken met de eigenaardigheden van de bewoners van Midsomer, waar opvallend veel moorden plaatsvinden. In de vijfde zaak van de nieuwe inspecteur, 'The sleeper under the hill' wordt het lichaam van een vermoorde boer gevonden in de steencirkel die zich op zijn land bevindt. Er zijn verschillende verdachten, waaronder twee lokale druïden. Verder onder meer de moord op een non en op de voorzitter van de amateurornithologen. Geen extra's.

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia

Suggesties