Dvd
Engels

Midsomer murders. Seizoen 18, Deel 1

Caroline Graham (naar het werk van), Jim Parker (componist), Neil Dudgeon (acteur)
Hoofdinspecteur John Barnaby en zijn medewerkers onderzoeken moorden in het pittoreske graafschap Midsomer.
Titel
Midsomer murders. Seizoen 18, Deel 1
Naar het werk van
Caroline Graham
Componist
Jim Parker
Acteur
Neil Dudgeon Gwilym Lee Fiona Dolman
Taal
Engels
Uitgever
All3media, 2016
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 5 uur
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Personages gebaseerd op de detectiveromans van Caroline Graham
EAN
5407006500902

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse detectiveserie (1997-), met verhalen in de geest van de romans van Caroline Graham, over de aimabele en bedachtzame inspecteur Barnaby (Neil Dudgeon) en zijn vrouw (Fiona Dolman) in het pittoreske graafschap Midsomer. Deel 1 van seizoen 18 (2016), waarin Barnaby weer wordt geassisteerd door DS Charlie Nelson (Gwilym Lee), bevat 3 afleveringen. In aflevering 1 (Habeas corpus) onderzoeken Barnaby en Nelson de verdwijning van het lichaam van een vermoorde rijke landeigenaar en ze stuiten daarbij op een sinister web van geheimen en leugens (beoordeling IMDb: 7,4). In aflevering 2 (The incident at Cooper Hill) overlijdt een boswachter op vreemde wijze nadat er mysterieuze lichten zijn gezien boven Cooper Hill, een UFO-hotspot (beoordeling IMDb: 7,3). In aflevering 3 (Breaking the chain) wordt een wielrenner vermoord nadat hij de lokale etappe van een landelijke wedstrijd nipt heeft gewonnen voor een eigen teamgenoot (beoordeling IMDb: 6,6).

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia

Suggesties