Dvd
Engels

Midsomer murders. Seizoen 18, Deel 2

Caroline Graham (naar het werk van), Jim Parker (componist), Neil Dudgeon (acteur)
Hoofdinspecteur John Barnaby en zijn medewerkers onderzoeken moorden in het pittoreske graafschap Midsomer.
Titel
Midsomer murders. Seizoen 18, Deel 2
Naar het werk van
Caroline Graham
Componist
Jim Parker
Acteur
Neil Dudgeon Gwilym Lee Fiona Dolman
Taal
Engels
Uitgever
All3media, 2016
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 5 uur
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Personages gebaseerd op de detectiveromans van Caroline Graham
EAN
5407006500919

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse detectiveserie (1997-), met verhalen in de geest van de romans van Caroline Graham, over de aimabele en bedachtzame inspecteur Barnaby (Neil Dudgeon) en zijn vrouw (Fiona Dolman) in het pittoreske graafschap Midsomer. Deel 2 van seizoen 18 (2016), waarin Barnaby weer wordt geassisteerd door DS Charlie Nelson (Gwilym Lee), bevat 3 afleveringen. In aflevering 4 (A dying art) wordt de opening van een nieuw beeldenpark in een lieflijk dorpje in Midsomer wreed verstoord door een moord (beoordeling IMDb: 7,3). In aflevering 5 (Saints and sinners) wordt de leider van een archeologisch team dat opgravingen doet nadat de botten van een heilige zijn ontdekt, levend begraven (beoordeling IMDb: 7,3). Als in aflevering 6 (Harvest of souls) de eigenaar van een manege wordt vertrapt door een van zijn eigen paarden, ontdekt Barnaby dat er sprake is van een ingewikkelde vete uit verleden (beoordeling IMDb: 7,5).

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia

Suggesties