Dvd
Engels

Midsomer murders. Seizoen 21

Caroline Graham (naar het werk van), Jim Parker (componist), Neil Dudgeon (acteur)
Hoofdinspecteur John Barnaby en zijn medewerkers onderzoeken moorden in het pittoreske graafschap Midsomer.
Bevat
DVD 1 The point of balance
DVD 2 The miniature murders
DVD 3 The sting of death
DVD 4 With baited breath
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Titel
Midsomer murders. Seizoen 21
Naar het werk van
Caroline Graham
Componist
Jim Parker
Acteur
Neil Dudgeon Nick Hendrix Fiona Dolman
Taal
Engels
Uitgever
All3media, © 2020
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 400 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Personages gebaseerd op de detectiveromans van Caroline Graham 2018-2020
EAN
5407006500940 (box)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse detectiveserie (1997-), met verhalen in de geest van de romans van Caroline Graham, over de aimabele en bedachtzame inspecteur Barnaby (Neil Dudgeon) en zijn vrouw (Fiona Dolman) in het pittoreske graafschap Midsomer. In seizoen 21 (2019/2020, 4 dubbele afleveringen) wordt John Barnaby geassisteerd door DS Jamie Winter (Nick Hendrix) en patholoog dr. Fleur Perkins (Annette Badland). In aflevering 1 (Point of balance) is Midsomer in de ban van een grote danswedstrijd, maar achter de fraaie uitdossingen gaan ruzies, passies en de wil om kost wat kost te winnen verborgen (beoordeling IMDb: 7,1). In aflevering 2 (The miniature murders) wordt een makelaar vermoord tijdens de onthulling van een nieuwe poppenhuiscollectie in een familiemuseum (beoordeling IMDb: 7,5). In aflevering 3 (The sting of death) gaat het om het populaire bijencentrum dat het dorpje Granville Norton op de kaart heeft gezet. Hoe ver is men bereid te gaan om die positie te behouden? (beoordeling IMDb: 7,3). In af…Lees verder

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia

Suggesties