Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Moord achter de coulissen

Caroline Graham (auteur)
+1
Moord achter de coulissen
×
Moord achter de coulissen Moord achter de coulissen

Moord achter de coulissen

Genre:
Tijdens een opvoering door een amateur toneelgezelschap komen al jaren bestaande controverses tot een uitbarsting.
Titel
Moord achter de coulissen
Auteur
Caroline Graham
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Death of a hollow man
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2008
318 p.
Aantekening
Reeks verfilmd als: Midsomer murders
ISBN
9789026123641 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 48 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Britse tv-reeks 'Midsomer Murders', die o.a. op Canvas te zien is: vanaf nu kunnen ze kennismaken met de papieren alter ego's van hun tv-helden inspecteur Barnaby en zijn assistent Troy.

Om zijn vrouw, een costumière die een figurantenrolletje speelt in de toneelgroep van Causton, een plezier te doen, gaat inspecteur Barnaby naar de première van het stuk 'Amadeus'. De acteur die de rol van Salieri speelt, snijdt zich echter op de scène effectief de keel over met een scheermes waarvan het snijvlak nochtans met plakband zou moeten beschermd zijn. Vooraleer Barnaby en Troy de dader kunnen vatten, passeren heel wat verdachten de revue. Wie kan immers vermoeden dat een amateurgezelschap de bron kan zijn van zoveel intriges?

Caroline Graham bouwt het verhaal op zoals een toneelstuk vorm krijgt: van voorprogramma over o.a. dramatis personae, repetities en première tot aan de opkomst van de executeur, zoals ze het noemt, en uitlopend in ee…Lees verder
Tweede deel van de inspecteur Barnaby-serie waarop de populaire Britse televisieserie Midsomer Murders is gebaseerd. Het amateurtoneelgezelschap waarvan ook de vrouw van Barnaby lid is, heeft een nieuw stuk ingestudeerd. Tijdens de première sterft de hoofdrolspeler op gruwelijke wijze op het toneel, voor het oog van alle toeschouwers. Inspecteur Barnaby en zijn assistent brigadier Troy die ook in de zaal zaten, beginnen direct aan het onderzoek. Er blijkt van alles mis te zijn bij het gezelschap: haat, nijd, passie en oude geheimen spelen een rol. Verdachten te over dus. Geen verhaal voor ongeduldigen, de moord vindt pas halverwege het verhaal plaats, eerst worden de verschillende personages (verdachten) uitgebreid aan de lezer voorgesteld. Wel een sfeervol, goed geschreven, klassiek detectiveverhaal, de karaktertekening is goed, de plot degelijk en de typisch Engelse plattelandsetting en het amateur toneelgezelschap worden levensecht beschreven. Caroline Graham (1931) kreeg voor het …Lees verder

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia