Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Moord in Badger's Drift

Caroline Graham (auteur)
+1
Moord in Badger's Drift
×
Moord in Badger's Drift Moord in Badger's Drift

Moord in Badger's Drift

Genre:
Nadat een sympathieke oude vrijster een naakt stel de liefde heeft zien bedrijven, wordt ze dood in het bos gevonden.
Titel
Moord in Badger's Drift
Auteur
Caroline Graham
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The killings at Badger's Drift
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2008
271 p.
Aantekening
Reeks verfilmd als: Midsomer murders
ISBN
9789026123634 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze Moord in Badger's Drift betekende in 1987 zowel het debuut van de Britse Caroline Graham als van haar personages, de ervaren en rationele hoofdinspecteur Tom Barnaby en de impulsieve en spontane brigadier Gavin Troy. Barnaby en Troy spelen de hoofdrol in de reeks 'Midsomer Murders', die ondertussen bekender is geworden door de televisieserie dan door de boeken van Graham. Naar aanleiding van het succes van de televisieserie (65 afleveringen in 11 seizoenen), worden de boeken van Graham nu ook naar het Nederlands vertaald.

In de proloog volgen we de tachtigjarige Emily Simpson, die samen met haar buurvrouw Miss Bellringer verwikkeld is in een hevige strijd om de vondst van de eerste spookorchis in acht jaar. Tijdens haar speurtocht in het bos hoort Simpson vreemde geluiden, en wanneer haar nieuwsgierigheid het uiteindelijk haalt van haar angst, ziet ze op een open plek in het bos een vrijend koppeltje. Simpson herkent de twee en snelt zo snel als haar oude benen haa…Lees verder
Eerste in het Nederlands vertaalde deel van de zevendelige inspecteur Barnaby-serie waarop de populaire Britse televisieserie Midsomer Murders is gebaseerd. In november verschijnt deel 2 in vertaling. In het rustige Engelse dorpje Badger’s Drift in het fictieve graafschap Midsomer ziet de sympathieke oude vrijster Miss Emily Simpson een naakt stel de liefde bedrijven in het bos. Geschokt keert ze terug naar huis; nog geen dag later wordt ze dood in het bos gevonden. Miss Emily was tachtig jaar oud en de huisarts constateert een natuurlijke dood, maar Emily’s vriendin gelooft daar niets van en zoekt hulp bij inspecteur Barnaby. Zijn onderzoek legt de schaduwzijde van de dorpsgemeenschap van Badger’s Drift waar iedereen elkaar kent bloot: oude geheimen, liefdes en schandalen komen naar boven. Prettiggeschreven, in kalm tempo verlopend detectiveverhaal met veel landelijke Engelse sfeer à la Agatha Christie. Maar net als bij Christie liggen er achter die knusse, idyllische façade onverwac…Lees verder

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia