Boek
Nederlands

Het binnenhof der lage lusten : een schelmenroman

Carrie (auteur)

Het binnenhof der lage lusten : een schelmenroman

Genre:
Twee jonge vrouwelijke stagiaires ontdekken achter de ogenschijnlijk saaie Haagse politici en ambtenaren een volkomen losgeslagen Sodom en Gomorra.
Titel
Het binnenhof der lage lusten : een schelmenroman
Auteur
Carrie
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2000
119 p.
ISBN
90-261-1614-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kat en Relinde zijn twee studentes die stage lopen bij een ministerie. Zij treffen een bizarre wereld aan: de ogenschijnlijk saaie politici en ambtenaren gaan zich te buiten aan seksuele uitspattingen en intriges. In sneltreinvaart passeren bekende politici zo de revue: Borst, De Hoop Scheffer, Peper. De stagiaires beïnvloeden de democratie, mede door de bovennatuurlijke gaven van Kat. Een absurd staaltje van girlpower, onderhoudend geschreven. De schrijfster is bekend als columniste. Geschikt voor een groot publiek, dat zich echter niet te snel geshockeerd moet voelen. Volle bladspiegel, normale druk.

Over Carrie

CC BY 3.0 - Foto van/door De Balie

Carrie Jansen (Utrecht, 11 augustus 1954) is een Nederlands cabaretière, modeontwerpster, onderneemster, columniste, schrijfster en politiek activiste.

Op haar 22e kwam ze in Rotterdam wonen. Ze werkte er als maatschappelijk werkster in een Jongerenadviescentrum (JAC), waar ze met junks en prostitutiewerk(st)ers in aanraking kwam. Na een interview op Radio Rijnmond over een door haar geopende zaak in kleding voor punkers Black Widow rolde ze het radiowezen in als presentatrice van de cultuurshow "Gooi het maar in mijn pet show" en als radiocolumniste. Ook het Rotterdams Dagblad toonde interesse in haar.

In de jaren negentig ging ze schrijven voor de Rotterdamse daklozenkrant Straatkrant en De Humanist en werd ze radiocolumniste voor het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen van Jack Spijkerman. Ook werd ze de voorvechtster voor de straatprostitué(e)s op de Keileweg, een tippelzone. Ze richtte met hen de Stichting Koninginnen van de Nacht op, die…Lees verder op Wikipedia