Boek
Nederlands

Afblijven

Carry Slee (auteur)
+1
Afblijven
×
Afblijven Afblijven
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 14-jarige Melissa heeft er alles voor over om goed voor de dag te komen als ze moet dansen in een videoclip, zelfs als ze daarvoor XTC moet slikken.
Onderwerp
Drugs
Titel
Afblijven
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Carry Slee, 2021 | Andere uitgaves
159 p.
ISBN
9789048861156 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze vlot geschreven tienerroman gaat over een vriendengroepje (ca. 14 jaar), ogenschijnlijk positief, vrolijk en betrokken op elkaar; maar de vriendschappen en zelfs de verkeringen worden gemakkelijk verstoord door roddel en jaloezie. De roman handelt vooral over de onderlinge relaties en dat levert veel beschrijvingen van interactie en alledaagse dialogen op. De karaktertekening is oppervlakkig en beperkt zich tot stereotypering van de beoogde karaktereigenschap zoals: hulpvaardigheid, jaloersheid en 'blinde' ambitie. Het probleem dat in de roman wordt behandeld, is het gemak waarmee een verslaving aan m.n. XTC-pillen gerealiseerd kan worden onder de schoolgaande jeugd. De motieven daarvoor worden genoemd. Ook plaatst de roman de gebeurtenissen in de belevingswereld van de schoolgaande jongeren. De roman wil vooral waarschuwen en is daarnaast onderhoudend. Bij de doelgroep slaat deze vlotte en snelle beschrijving kennelijk goed aan, want boeken van deze schrijfster werden al diverse…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia