Cd

Balen!

Carry Slee (uitvoerder), VOF de Kunst (uitvoerder)
+1
Balen!
×
Balen! Balen!
Doelgroep:
Alle leeftijden
Titel
Balen!
Uitvoerder
Carry Slee VOF de Kunst
Uitgever
Weton Wesgram, 2000
1 cd
Speelduur
00:45:42
EAN
8712155067266
CDR
LAX2707
Plaatsingssuggestie
90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een nieuwe compact disc van VOF de Kunst met teksten van kinderboekenschrijfster Carry Slee. Het album is speciaal gemaakt voor de wat oudere kinderen (vanaf ca. tien jaar), die te groot zijn voor Dikkertje Dap en Het mannetje in de maan, maar te klein zijn voor groepen als Blof en Volumia. VOF de Kunst wil met dit album het gat dichten tussen kinderliedjes en grote-mensen-muziek. De liedteksten van Carry Slee behandelen veelal dezelfde thema's als haar veelgeprezen boeken.Te horen zijn dertien liedjes over onderwerpen die jongeren bezig houden en die hen zullen aanspreken, zoals verdriet, pesten, zinloos geweld en verliefdheid. Tijdens de afgelopen kinderboekenweek maakten Carry Slee en VOF de Kunst een tour langs verschillende Nederlandse theaters, waarin o.a. de liedjes van deze compact disc te horen waren.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat …Lees verder op Wikipedia