Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bangkok boy

Carry Slee (auteur)
+1
Bangkok boy
×
Bangkok boy Bangkok boy
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een 19-jarig meisje wordt gedumpt door haar vriend, die kort daarop verdwijnt. Door een kaart uit Thailand komt ze hem op het spoor; in een opwelling besluit ze hem achterna te reizen.
Onderwerp
Liefde, Thailand
Titel
Bangkok boy
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, 2011 | Andere uitgaves
255 p.
ISBN
9789049924607 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Van de ene op de andere dag verdwijnt Joep, de vriend van de 19-jarige Bo, uit haar leven. Het enige aanknopingspunt is een kaart die hij zijn adoptie-ouders vanuit Thailand stuurt. Bo en haar vriendin gaan hem achterna, maar belanden in de problemen door een auto-ongeluk. Het verhaal wordt beurtelings beschreven vanuit de optiek van Bo en van Joep (ik-figuren). Hierdoor is het mogelijk om met beide partijen mee te leven in dit bizarre avontuur. Hoewel een onvoorbereide reis naar Thailand door twee tienermeisjes onrealistisch overkomt, is het verhaal geloofwaardig geschreven. De stijl is vlot met veel dialogen; het boek getuigt van veel aandacht voor de jongerencultuur in taalgebruik en omgangsvormen. De spanning wordt goed opgebouwd; het slot komt daardoor wat abrupt en mat over. Het omslag toont een zwart-witfoto van de torso's van een jongen en meisje in bed. De verhaallijn en de schrijfstijl zullen met name meisjes aanspreken; in de categorie boeken voor jongvolwassenen is deze ui…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia