Boek
Nederlands

Brainwash

Carry Slee (auteur)
+1
Brainwash
×
Brainwash Brainwash
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De zussen Naomi en Elise en hun buurjongen Jelle lijden alledrie onder traumatische gebeurtenissen uit hun verleden. Als Elise niet kan functioneren in haar nieuwe baan, vlucht ze in een sekte. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Liefde, Sekten
Titel
Brainwash
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, 2012
288 p.
ISBN
9789049925826 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De zussen Naomi en Elise, opgegroeid op het platteland, gaan samen in Amsterdam wonen. Naomi valt daar als een blok voor buurjongen Jelle. Alledrie lijden ze onder traumatische gebeurtenissen uit hun verleden. Jelle is als kind verwaarloosd en lijdt daardoor aan een hevige vorm van faalangst. Noami verloor haar grote liefde door een ongeluk en Elise werd seksueel misbruikt. Elise, die door haar jeugdtrauma niet kan functioneren in haar nieuwe baan, vlucht in een sekte. Jelle, die iets voor de verdrietige Naomi wil doen, probeert Elise eruit te redden, maar raakt ook onder de indruk van de rust en de sfeer binnen de sekte. Een karakteristiek boek voor deze auteur, met problemen uit de dagelijkse realiteit. De identificatiemogelijkheden zijn ook hier weer heel sterk. Een prettig leesbaar verhaal in vlotte stijl geschreven, afwisselend verteld vanuit het perspectief van de drie hoofdpersonen. De spanning wordt goed opgebouwd. De afloop is helaas wat abrupt en voorspelbaar. Een leuk spann…Lees verder

Brainwash

'Brainwash' is een boek dat rond drie jonge volwassenen draait: Elise, Naomi en Jelle. Elise en Naomi wonen in het huis naast dat van Jelle. Jelle leert hen kennen tijdens hun verhuizing en tijdens de housewarming start hij een relatie met Naomi. Naomi is de vrolijkste van de twee. Jelle begrijpt niet dat hij zo’n leuk meisje kan krijgen, want zelf is hij een vat vol complexen.
Ook Elise heeft al veel meegemaakt in haar leven en deze problemen nooit verwerkt. Dat zorgt ervoor dat ze het erg moeilijk krijgt wanneer ze gepromoveerd wordt op haar werk en hierdoor nauw moet samen werken met haar baas. Enkel in het weekend lijkt ze rust te vinden op de boerderij van haar ouders. Tot ze Rafaël ontmoet. Rafaël stelt haar voor aan de volgers van Jonathan, een sekte in Amsterdam. Elise vindt hier de rust die ze zoekt en besluit te breken met haar familie.
Naomi is hier natuurlijk het hart van in. Ze heeft altijd zoveel zorg voor haar zus willen dragen en nu is ze haar kwijt. Net zo…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat …Lees verder op Wikipedia