Fatale liefde : young adult thriller

Carry Slee (auteur)

Fatale liefde : young adult thriller

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Twee jonge vrouwen zitten in hun laatste jaar op de modeacademie. Ze willen samen een bedrijfje beginnen. Ze krijgen allebei problemen met hun vriendje.
Onderwerp
Verliefd zijn
Titel
Fatale liefde : young adult thriller
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: CRS, 2015 | Andere uitgaven
277 p.
ISBN
9789048830268 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vriendinnen Liz en Amber zitten in hun laatste jaar op de modeacademie en zijn van plan samen een bedrijfje te beginnen. De erfenis van Ambers tante brengt hun droom dichterbij en Amber ontmoet eindelijk weer eens een leuke jongen, in de kroeg. Maar is hij wel zo aardig? Liz vraagt zich ondertussen af waarom haar vriendje Djawad met wie ze al twee jaar samen is, niet met haar wil gaan samenwonen. Dit is het begin van een routineus, in zapvaart geschreven, spannend verhaal met veel dialoog, dat lekker wegleest. De gebeurtenissen buitelen over elkaar heen: problemen met vriendjes, huisgenoten en ouders, drugs, onvruchtbaarheid, ongewenste zwangerschap, een Curaçao-vakantie, vluchtelingenproblematiek en oplichting. De auteur kent de jongerentaal en -cultuur en weet hoe ze haar doelgroep moet aanspreken. Wel krijg je de indruk dat ze een lijstje met jongerenthema’s naast zich heeft liggen die ze een voor een afwerkt. De hoofdpersonen gaan niet voor je leven, maar hun problemen zijn her…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse schrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Hoewel Slee vooral actief is als kinderboekenschrijfster, schrijft ze ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de kla…Lees verder op Wikipedia