Makkelijk lezen
Nederlands

Fatale liefde

Carry Slee (auteur), Ria Van Adrichem (bewerker)
Twee jonge vrouwen zitten in hun laatste jaar op de modeacademie. Ze willen samen een bedrijfje te beginnen. Ze krijgen allebei problemen met hun vriendje. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Onderwerp
Verliefd zijn
Titel
Fatale liefde
Auteur
Carry Slee
Bewerker
Ria Van Adrichem
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2011
173 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086961306 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vriendinnen Liz en Amber, beide studerend aan de modeacademie, willen na hun studie een eigen kledinglijn opstarten. Amber erft van een tante voldoende geld om het bedrijf op te zetten, maar verliest een groot deel van deze erfenis aan Leon, een jongen op wie zij verliefd wordt, maar die minder goede bedoelingen heeft. Liz heeft een knipperlichtrelatie met Djawad, die op jonge leeftijd met zijn familie is gevlucht uit Iran. Voor beide meiden wordt de liefde bijna fataal. Deze versie van het boek van Carry Slee, is uitgebracht in de serie 'Leeslicht : lezen in gewone taal'. De bewerker heeft de hoofdlijn van deze Young Adultthriller goed in tact weten te houden, zij het met minder details. Hierdoor wordt het verhaal over Liz en Amber ook toegankelijk voor mensen die wat meer moeite hebben met het lezen van boeken. Het boek is ingedeeld in korte, duidelijk aangegeven hoofdstukken. Het perspectief ligt afwisselend bij de 'dader' en bij de meisjes, waarbij het verhaal van Liz en Amber …Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia

Suggesties