Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Carry Slee (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Juf Braaksel en de geniale ontsnapping
×
Juf Braaksel en de geniale ontsnapping Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Juf Braaksel blijft valse plannen maken om de leerlingen te dwarsbomen. Ondertussen ontdekt Thijs een familiegeheim en willen twee zogenaamde vriendinnen van juf Braaksel Thijs ontvoeren, om die nare juf achter de tralies te krijgen. Dit loopt al gauw uit de hand. Kan Lotte Thijs redden? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Juf Braaksel en de geniale ontsnapping
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, 2022 | Andere uitgaven
286 p. : ill.
ISBN
9789048858415 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lotte en Thijs hebben nog steeds niet kunnen afrekenen met de onuitstaanbare Juf Braaksel, de spotnaam van juf Van Brakel, het hoofd van de school. Braaksel heeft weer geniale plannen om de leerlingen te dwarsbomen. De twee zogenaamde vriendinnen van Braaksel (ze kunnen elkaars bloed wel drinken!) hebben snode plannen waarbij Thijs ontvoerd wordt met als doel Braaksel achter slot en grendel te krijgen. Thijs werkt mee aan dit plan, maar werkt zich ook in de nesten. Kan Lotte haar vriend Thijs nog redden? Derde, zelfstandig te lezen deel, na ‘Juf Braaksel en de magische ring’* en ‘Juf Braaksel en het meesterbrein’**. Net als in de andere twee boeken is er een verhaallijn met een serieuze ondertoon: de speurtocht naar de biologische vader van Thijs. De gewassen pentekeningen zijn grappig en speels. Karakters hebben overeenkomsten met leerkrachten uit de jeugdliteratuur, maar Slee schreef een leuk, ontspannend kinderboek waarbij de kinderen van bedoelde leeftijd wel erg veel zelfstandigh…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat …Lees verder op Wikipedia