Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Juf Braaksel en de magische ring

Carry Slee (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Juf Braaksel en de magische ring
×
Juf Braaksel en de magische ring Juf Braaksel en de magische ring

Juf Braaksel en de magische ring

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lotte moet, tegen haar zin, haar stiefvader helpen bij het opzetten van zijn bedrijf. En op school zorgt het nieuwe schoolhoofd, de nare juf Brakel, voor veel onrust. Lotte en haar beste vriend Thijs hopen dat de geheime, magische ring van juf Evi voor een oplossing kan zorgen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Juf Braaksel en de magische ring
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Editie
10
Uitgever
[Amsterdam]: Carry Slee, 2022 | Andere uitgaven
269 p. : ill.
ISBN
9789048843299 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lotte moet, tegen haar zin, haar stiefvader Fred helpen bij het opzetten van zijn bedrijf. Ze durft haar beste vriend Thijs daarover niets te vertellen, anders krijgt ze nog meer problemen. Op school zorgt het nieuwe schoolhoofd, juf Brakel, voor veel onrust bij groep zes. Of kan juf Evi met haar magische ring voor een oplossing zorgen? Carry Slee heeft ruim vijftig kinderboeken geschreven, waarvan er veel de Prijs van de Nederlandse Kinderjury of de Prijs van de Jonge Jury hebben gekregen. Dit verhaal zit goed in elkaar en bevat alle ingrediënten voor een prima leesboek: schoolleven, vriendschap en spanning. Het contrast tussen juf Brakel en juf Evi – waarbij de eerste doet denken aan juffrouw Bulstronk uit ‘Matilda’ en de tweede aan juf Engel, of aan juf Josje met haar magische krachten uit ‘Superjuffie’ – is lekker vet (evenals de titel). De saamhorigheid in de klas en de humoristische acties van klasgenoten Bram en Daan zorgen voor een prettige sfeer. De gewassen pentekeningen van…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse schrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Hoewel Slee vooral actief is als kinderboekenschrijfster, schrijft ze ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de kla…Lees verder op Wikipedia