Boek
Nederlands

Kappen!

Carry Slee (auteur)
+1
Kappen!
×
Kappen! Kappen!
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als haar vriendje heeft gezien dat drie anderen een jongen in elkaar hebben geslagen, helpt Indra hem de daders te ontmaskeren. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Geweld, Verliefd zijn
Titel
Kappen!
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, 2022 | Andere uitgaven
142 p.
ISBN
9789048864171 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sander is verliefd op Indra, maar ook René, de broer van Indra's vriendin Heiki, is gek op haar. Indra kiest voor Sander, al duurt het even eer ze elkaar hun liefde durven te bekennen. De vriendschap tussen Sander en zijn twee kameraden verwatert als deze onder invloed van een zekere Emiel onder andere cd's stelen. Sander is er getuige van hoe dit drietal een invalide jongen molesteert. Indra is de enige die Sanders lezing van het gebeurde gelooft. Als uiteindelijk Sander zelf in elkaar geslagen wordt en in het ziekenhuis belandt, komt mede door toedoen van Indra de waarheid aan het licht. Dit verhaal van de door de Kinderjury zeer geliefde auteur is goed geschreven en boeit van begin tot eind. De sfeer rond deze middelbare scholieren is prima getroffen, al is hun taalgebruik niet altijd overeenkomstig de werkelijkheid: gebruiken pubers het woord 'drollig'? De karakters zijn goed uitgewerkt; de opbouw is logisch en de handelingen wisselen elkaar vlot af. Een boek met een onderwerp dat…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat …Lees verder op Wikipedia