Daisy
Nederlands

#LaatsteVlog

Carry Slee (auteur)

#LaatsteVlog

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Gijs, Jesse en Noud zijn dikke vrienden die samen in de klas zitten. Gijs heeft een knipperlichtrelatie met Femke, als heethoofd zijnde maakt hij het nogal gauw uit, en Femke is beste vriendinnen met Roos. Gaat ook over social media en vloggen. Vanaf 13 jaar.
Titel
#LaatsteVlog
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Laatste vlog
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2017
1 cd
Speelduur
06:54
Oorspr. uitgever
Carry Slee
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a451632

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia