Boek
Nederlands

Lover of loser

Carry Slee (auteur)
+1
Lover of loser
×
Lover of loser Lover of loser

Lover of loser

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Eva heeft thuis een stiefvader die haar lastigvalt en een moeder die geen aandacht voor haar heeft. De aandacht van een loverboy voelt heel goed. Verhaal met keuzemomenten voor verschillende verhaallijnen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Puberteit
Titel
Lover of loser
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, 2019 | Andere uitgaves
253 p.
ISBN
9789048849161 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eva (15) heeft problemen met haar ongewenst intieme stiefvader. Haar moeder luistert niet naar haar en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Eva weet niet of ze het wel kan vertellen aan Mees, op wie ze verliefd is. Dan ontmoet ze Ricardo die uiteindelijk een loverboy blijkt te zijn. Herziene uitgave en elfde druk van 'Lover of loser' dat oorspronkelijk verscheen in 2006. Een ‘weg-lees-boek’ met nog steeds actuele thema’s voor de doelgroep en herkenbare onderwerpen als vriendschap en verliefdheid. Onderdeel van de serie ‘Your Choice’, wat inhoudt dat er twee keuzemomenten voor de lezer in het verhaal zijn, bv. Eva neemt wel/niet de telefoon op. De lezer bepaalt wat er gebeurt. De verschillende verhaallijnen zijn zichtbaar door de papierkleur. De keuzemogelijkheid maakt het boek interactief. Bovendien kan de lezer ook beide verhaallijnen lezen en zien wat voor gevolgen een keuze kan hebben. Werd in 2009 verfilmd en in 2012 was de interactieve musical te …Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia