Boek
Nederlands

Paniek

Carry Slee (auteur)
+1
Paniek
×
Paniek Paniek
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Sasja voelt zich niet meer veilig nu haar moeders vriend en zijn zoon Felix bij hen zijn komen wonen, maar zij durft het aan niemand te vertellen. Ook Ruben heeft een groot geheim.
Titel
Paniek
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, 2022 | Andere uitgaven
160 p.
ISBN
9789048864188 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sasja voelt zich niet meer veilig thuis nu haar moeders vriend en zijn zoon Felix bij hen zijn komen wonen. Felix valt Sasja lastig, maar ze durft het niet tegen haar moeder te zeggen, omdat ze ooit eens op een feest met Felix gezoend heeft. Marloes is verliefd op Ruben, maar het doet hem blijkbaar niets en als Rubens vriend Jorrit begrijpt waarom, maakt hij geschrokken een eind aan de vriendschap. Als op school bekend wordt dat Ruben homoseksueel is, heeft hij er geen leven meer. Carry Slee is een van de allerpopulairste jeugdboekenauteurs van Nederland, zeer gewaardeerd door haar lezers (ze won vele kinderjuryprijzen), maar door de crititici wat minder. 'Paniek' valt onder de probleemboeken. Het is in een vlotte stijl geschreven, makkelijk leesbaar, recht toe recht aan met hoofdpersonen waarmee jongeren zich gemakkelijk kunnen identificeren. Carry Slees grote verdienste is ook nu weer dat zij problemen waar jongeren mee kunnen zitten, in dit geval seksuele discriminatie en intimidat…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat …Lees verder op Wikipedia