Cd
Nederlands

Piep, zei de muis

Carry Slee (uitvoerder)
+1
Piep, zei de muis
×
Piep, zei de muis Piep, zei de muis

Piep, zei de muis

In de reeks:
Doelgroep:
Alle leeftijden
Eefje en Mark zijn dol op dieren. Als de hond van opa en oma jonkies heeft, krijgen zij er eentje van. Maar ze moeten haar veel leren
Toon meer
Titel
Piep, zei de muis
Uitvoerder
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Luistervink, 2005
2 cd's
Speelduur
01:23:53
EAN
8711983420526
CDR
LAX1643

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek, voorgelezen door Lot Lohr. Het boek* is aangeboden in de a.i.'s boeken met onderstaande tekst van redactie boeken. 'Kleuterbelevenissen van Eefje (5) en Mark (4). Ze hebben al een poes, een hamster en een muis (stiekem) en nu krijgen ze nog een jong hondje van de hond van opa en oma. Ze zijn er dolgelukkig mee. Boef moet nog leren dat zij niks kapot mag bijten, dat zij buiten moet plassen, wie de baas is, maar dat alles gaat spelenderwijs. Eefje en Mark passen ook op een konijn met heimwee, gaan op kraambezoek bij de pasgeboren stekelbaarsjes van Joris en als de papegaai van buurvrouw Smit een prijs heeft gewonnen, brengen ze hem een cadeautje. (...) Ieder hoofdstuk is een afgerond verhaaltje. Het taalgebruik is eenvoudig, vrij korte zinnen, grote letter, stevig wit papier, brede bladspiegel. Fleurig, uitnodigend omslag. Informatie over huisdieren wordt op een speelse manier door de verhaaltjes geweven. Grappig voorleesboek voor kinderen v…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia