Boek
Nederlands

See you in Timboektoe

Carry Slee (auteur)
+1
See you in Timboektoe
×
See you in Timboektoe See you in Timboektoe

See you in Timboektoe

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Isa en Kars verhuizen plotseling naar Frankrijk, omdat hun ouders in de Dordogne een camping hebben gekocht. Ze vinden het er eerst maar niks.
Titel
See you in Timboektoe
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, 2019 | Andere uitgaven
182 p.
ISBN
9789048849185 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste deel van de serie 'Timboektoe' over Isa en Kars die plotseling naar Frankrijk verhuizen, omdat hun ouders in de Dordogne een camping hebben gekocht. Ze vinden het maar niks, hoe moet dat nu met hun vrienden, school, en met Justin, Isa's vriendje. En wie wil er nu zo afgelegen wonen, de kinderen noemen het Timboektoe. Maar natuurlijk is het er reuzeleuk, ligt de camping vlak bij een gezellig dorp en krijgen ze nieuwe vrienden: Brian en Nona op de camping, en Jules uit het dorp. En al hun oude vrienden komen in de vakantie ook naar de camping. Ze organiseren een 'super discofeest'. Frankrijk is het decor voor veel gezelligheid, en wat problemen, maar minder dan gewoonlijk. Nona's ouders maken veel ruzie, en Jules heeft een vader die drinkt, een zieke hond en slaapt in een grot… Een met vaart geschreven, lekker weglezend verhaal, in de typische, 'gezellige' Carry Slee stijl. Net als een zak chips hapt het heerlijk weg, en veel kinderen zullen genieten, de critici niet, maar zo gaa…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse schrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Hoewel Slee vooral actief is als kinderboekenschrijfster, schrijft ze ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de kla…Lees verder op Wikipedia